- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρήστος Κέλλας στη γιορτή του Αγίου Γεδεών

Τον Τύρναβο επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. Την Κυριακή μετείχε στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, ενώ το Σάββατο παρευρέθηκε στην Α΄ Αγιολογική Επιστημονική Ημερίδα, που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και τον Δήμο Τυρνάβου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης και τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από το μαρτύριό του.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και της Κάρας του Αγίου, δήλωσε από την Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου:

«Πίστη στον Χριστό και το Έθνος. Αυτή την πίστη υπερασπίστηκε με τη ζωή και το μαρτύριό του ο Άγιος Γεδεών, λαμβάνοντας το αμαράντινο στεφάνι και φωτίζοντας το μέλλον του Τυρνάβου και της Θεσσαλίας. Την πίστη, που αποτέλεσε τον αξιακό και φυσικό προμαχώνα του Ελληνισμού σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, αναδεικνύοντας μάρτυρες και ομολογητές, που κράτησαν την Εκκλησία και την Πατρίδα ζωντανές, χαράσσοντας τον δρόμο προς την παλιγγενεσία και την απελευθέρωση.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά το μαρτύριο του Αγίου μας από τους Τούρκους, η πίστη αυτή αμφισβητείται από μία μειοψηφία, που προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας, γεγονός το οποίο συνιστά μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν θα τους περάσει! Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Θα το αντιληφθούν σύντομα στις κάλπες.

Χρόνια πολλά στον Τυρναβίτικο λαό και καλή χρονιά σε όλες και όλους!»