Κ. Αγοραστός: Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας


Tags |

Κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα και την αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί 73 επιπλέον προτάσεις Επενδύσεων Τουρισμού Συνολικού Προϋπολογισμού 23,7 εκ. €

στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του ΕΠΑΝΕΚ  «Ενίσχυση της Ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στο τομέα του τουρισμού και δίνουμε δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης. Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων. Με  στρατηγική, αποφασιστικότητα και σχεδιασμό διαθέτουμε 12 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για να χρηματοδοτηθούν 73 επιχειρηματικά σχέδια συνανθρώπων μας που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα στην εργασία, συνολικού προϋπολογισμού 23,7 εκατ ευρώ. Τα σχέδια αυτά είναι επιπλέον εκείνων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΑΝΕΚ.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα και την αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλία μέσω του ΕΣΠΑ 73 νέων επενδυτικών τουριστικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 27,3 εκατ ευρώ.

Η Προκήρυξη του Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 «Ενίσχυση της Ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2017 με Π/Υ Δημόσιας Δαπάνης 120 εκ. €. Εξ αυτού, για την «ομάδα» των 5 Περιφερειών όπου μετέχει και η Θεσσαλία (σ.σ. Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα), αντιστοιχούσε ποσό 45 εκ. €, ενώ οι προτάσεις που κατατέθηκαν συνολικά υπερκάλυψαν το 1,1 δις € ! Στην «ομάδα» περιφερειών όπου εντάσσεται η Θεσσαλία, οι προτάσεις άγγιξαν τα 370 εκ. € Δημόσια Δαπάνη. Σε αυτές, για τη Θεσσαλία ο αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν ήταν 361 και με Π/Υ Δημόσιας Δαπάνης 55 εκ. € !