Βίωσαν αληθινά Χριστούγεννα οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου…


Tags |

Ξημέρωσαν Χριστούγεννα! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν τους χριστιανούς στο Ναό του Κυρίου, στην Εκκλησιά! Από νωρίς το πρωί, στις 5, μικροί και μεγάλοι, σαν άλλοι Μάγοι, οδηγούνται από τον αστέρα στον τόπο, όπου ΄΄ετέχθη ο Σωτήρ΄΄.Τρέχουν να συναντήσουν και να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος,΄΄παιδίον νέον, τον προ αιώνων Θεόν΄΄ και να Το βάλουν στην καρδιά τους, να ενωθούν μαζί Του. Επιθυμούν να κοινωνήσουν τα Άχραντα Μυστήρια για να αναγεννηθούν.

Με αυτό το ευλογημένο πνεύμα,μια ομάδα Νέων του Αγίου Αχιλλίου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, μετά τον πρωινό εκκλησιασμό, την πνευματική τράπεζα και την κοινωνία με τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή, στράφηκαν προς την εικόνα του Θεού,τον άνθρωπο. Έτσι, με την ευλογία του αγίου Αχιλλίου, πήραν τα όργανα και τα τρίγωνα και κατευθύνθηκαν στο Παλιό Νοσοκομείο της πόλης μας κι έπειτα στο Κέντρο αποκατάστασης «Animus».  Τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα Κάλαντα επισκέφθηκαν όλες τις κλινικές και τους θαλάμους των ιδρυμάτων, συζήτησαν και αντάλλαξαν ευχές με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, αλλά και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μοίρασαν δώρα και γλυκά σκορπίζοντας χαρά και αγαλλίαση.

Όλοι τους καλοδέχτηκαν συγκινημένοι και τους έδιναν ευχές. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο, μέρες χαράς, μέρες γιορτινές, που όλοι περνούν οικογενειακά μαζί με συγγενείς και φίλους, κάποιοι άνθρωποι να σκέφτονται τους μοναχικούς και δυσκολεμένους αδερφούς, που καθηλωμένοι στο κρεβάτι του πόνου βρίσκονται μακρυά από τα σπίτια και τους δικούς τους, και να γίνονται για λίγη ώρα ΄΄ο δικός τους άνθρωπος΄΄.

Τα δακρυσμένα μάτια τους μαρτυρούν ότι αυτό το απλοϊκό ΄΄καλαντάκι΄΄(μάλλον η αγάπη που κρύβει) είναι ικανό να ξεκλειδώσει κλειστές καρδιές και να ελαφρύνει το βάρος της δοκιμασίας. Και αυτό το εισέπραξαν οι Νέοι μας σήμερα και το εισπράττουν κάθε φορά που κάνουν διακονία των αδύναμων αδερφών(σε εβδομαδιαία κλίμακα) στα διάφορα Κέντρα Αποκατάστασης που επισκέπτονται. Χειροπιαστή, λοιπόν, η ευλογία του τεχθέντος Θεού για όλους τους Νέους του Ναού μας,΄΄τους Νέους της Τρίτης΄΄!!! Είθε να υπάρχει πάντοτε στις καρδιές αυτών των ΄΄παιδιών΄΄, διότι παιδιά αληθινά του Θεού είναι…