- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ερμής από… ατσάλι

Σε… κάστρο μετατρέπει το κλειστό της Νεάπολης ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας αφού επικράτησε και του Ηρακλή στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση με 91-86 (κ.α. 76-76).

Μία νίκη που σκόρπισε ενθουσιασμό στους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης και που έδειξε ότι η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα δικαίως βρίσκεται στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις.

Ένα ματς «καρμπόν» με όλα τα προηγούμενα εντός έδρας, με τον Ερμή να… παίζει με τη φωτιά και εκεί που έδειχνε ότι δεν είχε… απαντήσεις, κατάθεσε ψυχή και ενθουσιασμό και έφτασε σε μία ακόμη εντός έδρας νίκη, χειροκροτούμενος από τους φίλους του.

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά δικαίωσε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, ο Ερμής κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, όχι όμωςκαι διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 24-21. Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ερμή να «χτίζει» μία διαφορά, έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση αλλά και στην επίθεση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο αν και η ομάδα του Ερμή ξεκίνησε ούσα εύστοχη στα σουτ, στη συνέχεια έπαθε «μπλακ άουτ» και έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να χτίσει ένα σερί της τάξης του 22-3, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 61-57.

Η τέταρτη περίοδος τα είχε όλα… Οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» στο σκορ, με τον Κούκσικς να οδηγεί στο σκοράρισμα και να κρατά «ζωντανό» τον Ερμή, ο οποίος πέντε περίπου λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού «έχασε» με πέμπτο φάουλ τον Κόμματο (πολύ τραβηγμένη απόφαση των διαιτητών) και κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα.

Και όμως είχε τις απαντήσεις… Κούκσικς, Τριανταφύλλου και Τσιλούλης ήταν «ζεστοί» και στα 52 δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα ο Κούκσικς με δύο βολές έκανε το 74-74, στα 40 δεύτερα ο Τσιλούλης χρεώθηκε με βήματα και ο Αθανασούλας διαμόρφωσε το 74-76. Όμως στην τελευταία επίθεση του Ερμή και πάλι ο Κούκσικς με εύστοχο δίποντο έκανε το 76-76 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Περίοδος στην οποία μίλησε η ψυχή των παικτών του Γιώργου Σκαραφίγκα, που κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που είχαν πάρει οι Ηρακλειδείς και με τον εντυπωσιακό Κούκσικς έφτασαν στην τεράστια νίκη με 91-86.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 41-33, 57-61, 76-76 (κ.α.), 91-86

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιώρος Σκαραφίγκας): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 6 (1), Σπυρόπουλος 4, Τζόλος 4, Κόμματος 14 (1 τρ., 9 ρ. 6 ασ., 4 κλ.), Νταλός, Τριανταφύλλου 12 (1), Κούκσικς 37 (8 τρ., 7 ρ., 3 κλ.), Λάππας 2, Λόλας 12

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αγγελακόπουλος 4, Αθανασούλας 20 (3), Σοκκ, Ρουτκάουσκας 13, Πολυτάρχου 9, Κακαρούδης 17 (1), Αποστολίδης, Καλαϊτζίδης 4, Γιακκανίδης 8 (2), Τζουγκαράκης 11

Δήλωση Σκαραφίγκα

Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, όμως είναι και τα περισσότερα παιχνίδια έδρας για μας, το οποίο και κρίθηκε στο τέλος. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ηρακλή που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, αλλά μεγαλύτερα συγχαρητήρια στους παίκτες μου που κατάφεραν να κερδίσουν ένα ακόμη ματς, έστω και αν έπαιζαν στα τελευταία λεπτά χωρίς τον φυσικό ηγέτη αυτής της ομάδας, τον Νέστορα Κόμματο.

Είχαν όμως ψυχή, είχαν διάθεση και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Εμείς πλέον θα ξεκουραστούμε για κάποιες ημέρες και μετά θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επίσης δύσκολο παιχνίδι στην Πάτρα.

Θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο, με υγεία.