Χ. Κέλλας: Σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια σχολικών κτηρίων


Tags |

Την θέσπιση έκδοσης Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης για όλα τα Σχολικά κτίρια, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας κκ. Αλέξη Χαρίτση και Κώστα Γαβρόγλου, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση της Τομεάρχου Παιδείας της ΝΔ, κ. Νίκης Κεραμέως.

Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν πως, με αφορμή τα προβλήματα στατικότητας που εντοπίστηκαν στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το περιστατικό πτώσης σοβάδων και τζαμιών στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, εν ώρα μαθήματος, – κατά το οποίο από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί – εγείρονται σοβαρές  ανησυχίες  για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων.

Επισημαίνουν, μάλιστα και σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., στην οποία εκφράζεται έντονος προβληματισμός λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Τέλος, οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση τουπροσεισμικού ελέγχου καθώς και της ύπαρξης Συστημάτων Πυροπροστασίας και Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας σε όλα τα σχολικά κτίρια;