Δήλωση βουλευτή Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου


Tags |

«Αύριο αναμένεται ψηφιστεί στην Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε εξαιρετικά σημαντικές τροπολογίες που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με την πρώτη και σημαντικότερη, θεσπίζεται το ακατάσχετο για τις άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών στα 7.500 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο, συνεχίζοντας να ισχύει το ακατάσχετο ποσό των 1.250 ευρώ σε λογαριασμό, εφόσον δηλωθεί στην τράπεζα.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά στην πρόσβαση της αρμόδιας αρχής σε όλα τα στοιχεία των Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών που αφορούν εμπόρους νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να διευκολυνθεί η επεξεργασία των στοιχείων των τιμολογίων με αυτόματο έλεγχο διασταύρωσης και να ελεγχθούν τυχόν ανακρίβειες.

Επιπλέον, με την τρίτη τροπολογία δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την νομιμοποίηση των υφιστάμενων κατά την έναρξη ισχύος του ν.4056/2012 κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών μέχρι την 30η Ιουνίου 2019, ενώ με τις υπόλοιπες δύο τροπολογίες πραγματοποιείται αφενός τροποποίηση των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 79/2007 και αφετέρου τροποποίηση του νόμου 4061/2012 που αφορά την παράταση παραχώρησης εκτάσεων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για κοινωφελείς σκοπούς, για πέντε επιπλέον έτη.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι, παρά την καταστροφολογία, η έμπρακτη στήριξη των αγροτών και η ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης αποτελούν προτεραιότητα για αυτήν την Κυβέρνηση.

Ανακτώντας αυξημένους βαθμούς ελευθερίας , με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μπορούμε πλέον να σχεδιάζουμε με περισσότερα εργαλεία την ανάπτυξη της υπαίθρου και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.»