- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο 12ο Συνέδριο ΝΔ

«Η ΝΔ, παραμένει η μόνη σταθερά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν γύρω της κόμματα εξαφανίσθηκαν ή συρρικνώθηκαν, γιατί εξακολουθεί να είναι η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης, του γνήσιου πατριωτισμού αλλά και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τα οποία ποτέ δεν νόθευσε, ποτέ δεν απεμπόλησε, ποτέ δεν λησμόνησε». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του κόμματος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «πολλοί προσπάθησαν να γράψουν την ιστορία όπως τους συνέφερε. Όμως αυτή είναι αμείλικτη, γιατί ο χρόνος δικαιώνει ή καταδικάζει τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Αυτός είναι ο τελικός αδέκαστος κριτής. Κι αυτός αποφάνθηκε ότι παρά τα επιμέρους λάθη στο διάβα όλων αυτών των χρόνων, ήμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

Come back του ακραίου λαϊκισμού…

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «τα τελευταία 4 χρόνια βιώνουμε το come back του ακραίου λαϊκισμού, που έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του 1980, και πλέον στεγάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, 4 χρόνια μετά τον Ιανουάριο του 2015, όλοι μπορούν να κρίνουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει αναγάγει σε κεντρική οικονομική πολιτική τα επιδόματα φτώχειας. Αδιαφορούν για τους νέους με προσόντα που έφυγαν στο εξωτερικό. Στόχος τους να έχουν εξαρτημένους από επιδόματα ψηφοφόρους και χειραγωγούμενη κοινωνία.Και γι’ αυτό έχουν αλλεργία στην αξιοκρατία, την αριστεία και την αξιολόγηση. Είναι μια κοσμοαντίληψη που βρίσκεται στον αντίποδα της δικής μας ιδεολογίας».

Επισήμανε ότι η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι «δεν ισχύει η απαξιωτική αντίληψη “όποιος και να έλθει τίποτε δεν αλλάζει”. Η ελληνική κοινωνία έχει πληγεί από την απογοήτευση και την παραίτηση. Κι αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους.Κι ένας από αυτούς είναι η χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές.Χρέος μας να ενδυναμώσουμε τη θετική ψήφο. Γιατί, πράγματι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να αναμένουν με ανυπομονησία το τέλος της εξουσίας του.Αλλά εμείς θέλουμε κάτι περισσότερο. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Γιατί αυτό που μας περιμένει την επόμενη ημέρα, χρειάζεται την ενεργητική συμπαράσταση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να κερδίσουμε και πάλι τους οπαδούς μας που στις προηγούμενεςεκλογικέςαναμετρήσεις είτε ψήφισαν άλλα κόμματα, ή έκατσαν σπίτι τους.

Το μήνυμά μας, επομένως, πρέπει να είναι καθαρό. Να δίνει σαφές στίγμα, διαμορφωμένο στις παρούσες συνθήκες. Όπως το έχουμε πράξει με γνώμονα τον πατριωτισμό σε όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, που η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται ανεύθυνα και εθνικά επιζήμια».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «τη χρονιά που σε λίγες μέρες μπαίνει, ανοίγει ο δρόμος προς τις κάλπες. Μην υποτιμούμε τον αντίπαλο. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Από τώρα μέχρι τις εκλογές με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανασκουμπωθούμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, αναγεννώντας και πάλι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».