Μ. Χαρακόπουλος: Επικίνδυνη η ανοχή στα φαινόμενα γενικευμένης βίας


Tags |

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, όπου σημειώθηκε έκρηξη βόμβας και έκανε on camera την ακόλουθη δήλωση:

«Πέραν της καταδίκης της τρομοκρατικής αυτής ενέργειας και της συμπαράστασης στους εργαζόμενους, στους δημοσιογράφους, στους τεχνικούς, όσους εργάζονται για την ενημέρωση εδώ στο σταθμό στου ΣΚΑΪ, θέλω να πω ότι πριν λίγες ημέρες, λίγες εβδομάδες, είχαμε ένα τρομοκρατικό κτύπημα κατά του δικαστικού λειτουργού κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, ένα κτύπημα κατά της δικαιοσύνης.

Σήμερα, έχουμε ένα τρομοκρατικό κτύπημα στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, ένα κτύπημα στην ελευθεροτυπία. Η Δικαιοσύνη και η Ελευθεροτυπία είναι προϋποθέσεις, είναι πυλώνες δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ επικίνδυνη η ανοχή στα φαινόμενα της γενικευμένης βίας.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε νωρίτερα το σταθμό σας, η απόσταση ανάμεσα στις βόμβες μολότοφ και στις τρομοκρατικές ενέργειες, στις βόμβες όπως αυτή  που μπήκε στο ΣΚΑΪ, είναι πολύ μικρή. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δικαιώνονται όλοι αυτοί που επισημαίνουν ότι τα άβατα και τα άσυλα εξελίσσονται σε θερμοκήπια, σε φυτώρια μιας νέας γενιάς τρομοκρατών, μια τρομοκρατία από την οποία πιστεύαμε ότι είχαμε λυτρωθεί εδώ και καιρό».