Αναμορφώνονται πλήρως 13 παιδικές χαρές στην Λάρισα


Tags |

  • Υπεγράφη η σχετική σύμβαση
  • Με εξοπλισμό και για ΑμεΑ και σύμφωνα με όλα τα πρότυπα για ασφαλή χρήση

Νέες αναμορφωμένες παιδικές χαρές, με σύγχρονα όργανα και εξοπλισμό και με έμφαση στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ , θα διαμορφωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην Λάρισα.

Την σχετική σύμβαση που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για 12 παιδικές χαρές και τη διαμόρφωση μιας νέας, υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο είναι προυπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και βασικός στόχος είναι η αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου και  η δημιουργία υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού ως προς την ασφάλεια και τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας. Επιπλέον, η προσβασιμότητα και η ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση των οργάνων παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο σε μια γενικότερη προσέγγιση που προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς και ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους ή άλλων διαφοροποιητικών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι οι παιδικές χαρές θα εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές τις ισχύουσας νομοθεσίας για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ. Επίσης οι χώροι αλλά και οι εξοπλισμοί θα συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της σειράς του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ1176 “Playground Equipment and Surfacing” (ΕΛΟΤ EN1176) ή άλλου ισοδύναμου προτύπου.

Η χρηματοδότηση της παρέμβασης θα γίνει από ιδίους πόρους και το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, ενώ ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης ανέρχεται στους έξι μήνες.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά τις εξής παιδικές χαρές του Δήμου Λαρισαίων:

Α/Α ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΒΑΔΟΝ (Μ2)
1. Παιδική χαρά πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου (Ταχυδρομείου) Υφιστάμενη 192
2. Παιδική χαρά πλατείας Μπουκουβάλα – Α΄ Χώρος (νηπίων) Υφιστάμενη 140
3. Παιδική χαρά πλατείας Μπουκουβάλα – Β΄ Χώρος (παίδων) Υφιστάμενη 257
4. Παιδική χαρά πλατείας Μαρίνου Αντύπα -Αβέρωφ Νέα 552
5. Παιδική χαρά επί των οδών Ηπείρου και Ψαρών Υφιστάμενη 692
6. Παιδική χαρά πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου Υφιστάμενη 454
7. Παιδική χαρά πλατείας Εργατικής Πρωτομαγιάς Υφιστάμενη 1220
8. Παιδική χαρά πάρκου Αλκαζάρ Υφιστάμενη 2690
9. Παιδική χαρά οδού Ζάννου – Νέα Σμύρνη Υφιστάμενη 556
10. Παιδική χαρά πλατείας Οικονόμου Μαργαρίτη -Παπασταύρου Υφιστάμενη 642
11. Παιδική χαρά πλατείας Αγίου Θωμά Υφιστάμενη 403
12. Παιδική χαρά πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου –

Αμπελόκηποι

Υφιστάμενη 250
13. Παιδική χαρά πλατείας Σωτ. Ζιαζιά – Χαραυγή Υφιστάμενη 568
  ΣΥΝΟΛΟ   8616

 

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ κ. Ελ. Σουβατζή, παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θ. Αδαμόπουλος, η  γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο αν. προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και η προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων κ. Ειρ. Σταθακαπούλου.