- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνεχίζονται οι 3ωρες στάσεις εργασίας των Τραυματιοφορέων στο Π.Γ.Ν.

Συνεχίζονται και σήμερα οι 3ωρες στάσεις εργασίας των Τραυματιοφορέων στον Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ για τρίτη συνεχή ημέρα διαικδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους .

1. Να καλυφθούν οι κενές θέσεις που με ευθύνη των διοικούντων δημιουργήθηκαν αλλά όχι με εσωτερικές μετακινήσεις οι οποίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία άλλων τμημάτων.
2. Να γίνουν άμεσες προσλήψεις οι οποίες να προβλέπουν έναν μακροπρόθεσμο σχέδιο για να μην ξαναυπάρξουν τέτοια προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι είναι θέσεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές (είτε για την ασφάλεια του ασθενούς είτε για την προστασία των εργαζομένων από  τις μυοσκελετικές τους παθήσεις) και σίγουρα χρειάζεται η εμπειρία αντιμετώπισης αυτών.
3. Να αγοραστούν άμεσα νέα αμαξίδια,φορεία και σανίδες μεταφοράς και να αποσυρθεί ότι παλιό υπάρχει γιατί δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τους ασθενείς.
4. Να δημιουργηθεί τμήμα εκπαίδευσης με πιστοποίηση για να εξασφαλίζεται νομικά οποιαδήποτε ενέργεια εκτελεί ο Μεταφορέας Ασθενών (εκπαίδευση τύπου ΕΚΑΒ). Σας παραθέτουμε παράδειγμα συναδέλφων με ατύχημα φιάλης οξυγόνου οι οποίοι παρευρέθησαν σε δικαστήριο ως κατηγορούμενοι με τελικό συμπέρασμα να μην δικαιολογείται χρήση φιάλης οξυγόνου από Υ.Ε Μεταφορέα Ασθενών διότι χαρακτηρίζεται νοσηλευτική πράξη).
5. Να δικαιολογείται 10ήμερη άδεια κλειστού χώρου από την στιγμή που κινούμαστε σ΄αυτούς τους χώρους και δηλώνουμε την παρουσία μας κατά 80% και πάνω όσον αφορά τον χρόνο παραμονής μας.
6. Απαιτούμε την κατάργηση της ηλεκτρονικής κάρτας προσέλευσης εφόσον δεν εφαρμόζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας,άρα καταργείται η ίση μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων ιδίου τομέα και εκτός αυτού επιβλήθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο  πρόβλημα. Κι εκτός αυτού η άποψή μας για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις σοβαρές ελλείψεις που έχουμε.Στην αντίθετη περίπτωση ας μας κατονομάσουν και ποιοι είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι στην δημιουργία εντυπώσεων ότι υπάρχουν συνάδελφοί μας που δεν είναι εντάξει στην ώρα προσέλευσης. Αλλιώς ας σωπάσουν. Αυτό δημιουργεί διχόνοια,ανασφάλεια και προσβολή προς όλους τους συναδέλφους μας.
Στην συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Κο Αντωνίου Νέστορα διαφάνηκε από μέρος του μία πλήρη κατανόηση σε αντίθεση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και την Νοσηλευτική Υπηρεσία που συνεχίζουν να κρατάνε τιμωρητικό ύφος απέναντί τους . Από την πλευρά τους οι Μεταφορείς Ασθενών γνωστοποίησαν την ύπαρξη πολλών μετακινήσεων που κρατούν θέση οργανική,  οι οποίες δείχνουν λανθασμένο αριθμό αυτής της ειδικότητας στο Πανεπιστημιακό με αποτέλεσμα να έχει και την ίδια εικόνα το Υπουργείο Υγείας. Δηλαδή φαίνεται μεγαλύτερος αριθμός από ότι είναι.
Ταυτόχρονα άρχισε να υπάρχει στήριξη πλέον και από άλλες ειδικότητες όπως Βοηθοί Θαλάμων , υπάλληλοι εστίασης με παρόμοια προβλήματα ,οι οποίοι θα αποφασίσουν σήμερα κι αυτοί να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Φαίνεται ότι το προβλήματα είναι πολλά αλλά κάποιοι ή δεν καταλαβαίνουν σε τι χώρο βρίσκονται ή τους ενδιαφέρουν άλλες προτεραιότητες.
Για τους Μεταφορείς Ασθενών η προτεραιότητες είναι τρεις και απλές.
!.Η ασφάλεια και η σωστή μεταφορά του ασθενούς
2.Η σωματική τους υγεία
3.Ο μισθός που θα αντιστοιχεί με τον βαθμό της αξιολόγησής τους ο οποίος δεν επιτρέπεται να είναι κάτω από 10΄. Αυτό το αποδεικνύει και η δήλωση του Διοικητή που αναφέρθηκε ότι για το έτος που διατρέχουμε  τείνει να ξεπεραστεί ο αριθμός των επισκεπτών κατά 20000 περίπου παραπάνω από πέρυσι με το ίδιο περίπου προσωπικό.
ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΤΡΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ