Κέλλας: «Ανταλλάξατε τις συντάξεις με τη “Βόρεια Μακεδονία”»


Tags |

«Ο Προϋπολογισμός δεν εισάγει τίποτα το αισιόδοξο και αποτελεί μία θεαματική επιστροφή στο παρελθόν. Η οικονομία μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε επισφαλή θέση και οι θυσίες των 8 ετών μνημονίων κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.

Είδα, εχθές, τον κ. Τσίπρα να εξανίσταται, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ωμά ότι ανταλλάξατε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Και είπατε ότι θα θέσετε το θέμα στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί στην ΕΕ; Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Κοτζιά; Παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Καμμένος δεν μίλησε για εκατομμύρια δολάρια, που διοχετεύονται στα Σκόπια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών;»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, τόσο για την Οικονομία, όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας:

«Για να περάσουμε στην πραγματική οικονομία, και σε χειροπιαστά δεδομένα, καθότι προσπαθείτε να εμφανιστείτε ως υπερασπιστές της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των ανέργων:

Το 2015 παραλάβατε τον φορολογικό συντελεστή των νομικών προσώπων στο 26% και τον πήγατε στο 29%. Και, 4 χρόνια μετά, τον μειώνετε στο 28%.

Παραλάβατε τον ΦΠΑ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στο 13% και τον πήγατε στο 24%.

Μειώσατε το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ στα 8.500 και από 1/1/2020 στα 5.600!

Επιβάλατε φορολογία στον καπνό, τον καφέ, τη μπύρα, το κρασί, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σήμερα, ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την εφορία ξεπερνούν τα 103 δις ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένουν στα 2.6 δις ευρώ, ενώ θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με δική σας δέσμευση.

Χρειάστηκαν 100 δις ευρώ επιπλέον, και αυτό για να αντιληφθείτε τις δήθεν αυταπάτες σας και, βεβαίως, τα capitalcontrols αποτελούν μοναδικό δείγμα οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον Δυτικό Κόσμο.

Τους επενδυτές τους δαμάσατε, τους χορεύετε στο ταψί. Αυτό δεν λέγατε;

Για αυτό είμαστε εκτός αγορών, για αυτό τα spreads του 10ετούς ομολόγου είναι στα ύψη και για αυτό το Χρηματιστήριο είναι στα χαμηλότερα όλων των εποχών!!!».

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε, επίσης, ότι,το εθνικό θέμα με τα Σκόπια, προκαλεί πόλωση στο εσωτερικό της χώρας, αναφέροντας:

«Έχετε πείσει τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος; Όταν ο κ. Ζάεφ ομιλεί για “Μακεδονία του Αιγαίου”, “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα και πανηγυρίζει, εσείς τι λέτε; Ποιος είναι ο χαμένος; Δεν είναι η Ελλάδα; Και εν πάση περιπτώσει, ποιό είναι το κέρδος για την Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία;

Αλλά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, όποιος έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση είναι ακροδεξιός και φασίστας! Έτσι δεν αποκαλέσατε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που διαδήλωσαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών; Έτσι δεν αποκαλείτε τους χιλιάδες μαθητές, που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία; Ενώ τους κουκουλοφόρους, που καταστρέφουν και καίνε δημόσιους χώρους, πανεπιστήμια και καταστήματα, τους παρακολουθείτε, απλώς, με απάθεια.

Έρχεστε τώρα να διαλύσετε και την εθνική και κοινωνική συνοχή, με την ουδετεροθρησκεία και τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, προκαλώντας διχασμό ακόμη και στους κόλπους της Εκκλησίας».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αφού ανέπτυξε περαιτέρω την έλλειψη αναπτυξιακής διάστασης του προϋπολογισμού και άλλες πτυχές της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, έκλεισε την ομιλία του ως εξής:

«Ευτυχώς, οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά και, σε λίγο, η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός  Έχουμε σχέδιο, το οποίο θα βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα κάνει την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με κανόνες στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια τάξη και Ασφάλεια».   

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Βουλευτή στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/G_xWOoTHM84