Μ. Χαρακόπουλος στο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ: “Με κυβερνητική ευθύνη διολισθαίνουμε σε καθεστώς ανομίας!”


Tags |

«Η παρούσα κυβερνητική πολιτική κινείται σε μια θολή ζώνη, μεταξύ της νομιμότητας και της ανοχής αν όχι κάλυψηςπαραβατικώνσυμπεριφορών.  Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με εκλεκτικές συγγένειες». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), που διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπακώστα «ήλθε, μίλησε και απήλθε», από το συνέδριο, χωρίς να ακούσει τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνιαηαίσθηση της ασφάλειας του πολίτη έχει καταρρακωθεί. Έννοιες όπως αυτή της επιβολής του νόμουόπουυπάρχει παρανομία ήπαραβατικήσυμπεριφορά δεν είναι πλέον αυτονόητες. Κάθε ημέρα σημαδεύεται απόγεγονόταπου αποδεικνύουν ότι διολισθαίνουμε σε ένα καθεστώς μη ευνομούμενου κράτους.Κι αυτό δεν έχει σχέση με καμία οικονομική κρίση,αλλάείναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικώνεπιλογών».Και πρόσθεσε ότι «το υπουργικό δίδυμο δενβλέπειπρόβλημα. Δεν βλέπειαυτό που όλη η κοινωνία έχει πλέον καταλάβει. Ότι στη χώρα δεν επικρατεί η κανονικότητα, ότι νόμος είναι το δίκιο της‘‘συλλογικότητας’’και του‘‘μπαχαλάκη’’, ότι κουμάντο κάνει αυτός που σπάει και δεν πληρώνει.Η υφυπουργόςκαΠαπακώσταανδεν βρήκε ακόμη τη διεύθυνση τουΡουβίκωναγια να στείλει το λογαριασμό για τα σπασμένα, να την πληροφορήσουμε ότι πλέον έχει γραφείο στη Φιλοσοφική».

Ο κ. Χαρακόπουλος, ανέλυσε επίσης το ζήτημα της εγκληματικότητας και τις κυβερνητικές ευθύνες και υπογράμμισε ότι «ηβία για τη ΝΔ δεν έχει χρώμα, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάλογα με το πώς και από πού προέρχεται.Ο νόμος και η τάξη πρέπει να επικρατήσουν παντού και για όλους. Καμία εξαίρεση, καμία νησίδα ανομίας.Γιατί η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα και προϋπόθεση ελευθερίας»και τόνισε ότι «τον νόμοείναι επιφορτισμένη να τονεπιβάλει ηΑστυνομία, πουείναι οφορέαςεκείνοςπου πρωτίστως υπηρετεί τον πολίτη, υπερασπίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα και θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα».

 

Να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική χώρα!

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι «φέτος μετά από σχεδόν 25 χρόνια πραγματοποιήθηκαν έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣπου επιβάρυναν το κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των στελεχών του Σώματος. Θλιβερές πρακτικές που θεωρούσαμε ότι είχαν ξεχαστεί στοχρονοντούλαπο της ιστορίας αναβίωσαν. Πρόκειται ουσιαστικά για θεσμικό πραξικόπημα,που αποτελεί στίγμα για τηνπολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.Απότη στιγμή που θα προσφύγετε στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματοςθα αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση αυτή θα γίνειαπόλυτα σεβαστήαπό την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα πράξει τα δέοντα».

Ο κ. Χαρακόπουλοςεξέφρασε τη λύπη του, «διότι αυτοί που κόπτονταιγενικώςγια τα δικαιώματα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εκπροσώπους των αστυνομικών, να φιμώσουν την αστυνομία. Γιατί τι άλλο από εκφοβισμό αποτελούνοι κλήσεις σε απολογία των συνδικαλιστών της ΠΟΑΣΥ;».Ενώ επισήμανε ότι «αντί για κομπασμούς από πλευράς κυβέρνησης για την απόδοση του υπολοίπου των αναδρομικών,νομίζω ότι οι αστυνομικοίθα ανέμενανμια συγνώμη για την καθυστέρηση τριώνχρόνωνστην εφαρμογή των δικαστικώναποφάσεων.Και ναι,έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια σοβαρή συζήτηση όσον αφορά στον χαρακτηρισμό ως επικίνδυνου του επαγγέλματος.Όπως, επίσης, είναι απαράδεκτο να μην έχει υπάρξει μέχρι σήμερα λύση στο όνειδος των συντάξεων χηρείας του εκτρωματικός νόμουΚατρούγκαλου».

Ο τομεάρχης της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «ηΝΔκαι οΚυριάκος Μητσοτάκηςέχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα ζητήματα της ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα μας, και είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση να κινηθούμε άμεσα και αποφασιστικά για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα».