H Νέα Αναμορφωμένη Μεγάλου Αλεξάνδρου


Tags |

Στην Αστικού ΚΤΕΛ, ως δρόμος αποκλειστικής διέλευσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δίνεται την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου,   η νέα αναμορφωμένη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε, στις αρχες της προηγούμενης εβδομάδας ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης με την συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ και των εκπροσώπων των Ταξί.

Στην παραπάνω σύσκεψη αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου θα διέρχονται μόνο τα αστικά λεωφορεία των γραμμών 1 και 4.
  2. Στον δρόμο θα κινούνται τα ταξί που θα βρίσκονται στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και όσα ταξί θα  αποβιβάζουν επιβάτες σε σημεία επί του αναμορφωμένου δρόμου.

Οι οδηγοί ταξί δεν θα χρησιμοποιούν την Μεγάλου Αλεξάνδρου για διέλευση, πλην  των περιπτώσεων που προαναφέρθηκαν.

  1. Στα οχήματα τροφοδοσίας θα επιτρέπεται η διέλευση στο πλαίσιο του καθορισμένου ωραρίου και αυστηρά μέχρι τις 9.30 π.μ.
  2. Οι υπηρεσίες του Δήμου στις συμβολές της Μεγάλου Αλεξάνδρου με τις οδούς Κουμουνδούρου και Πατρόκλου έχουν ήδη τοποθετήσει κολωνάκια που θα αποτρέπουν την πρόσβαση οχημάτων στο νέο δρόμο. (εκτός της οδού Παπακυριαζή που παραμένει ανοικτή για τις ανάγκες του Δικαστικού Μεγάρου και του Τμήματος Μεταγωγών)

 

Τονίζεται ότι στον νέο δρόμο οι ταχύτητες των οχημάτων, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 χλμ/ώρα και στόχος είναι να είναι αρμονική η συνύπαρξη πεζών, ποδηλατών και οχημάτων.

Η τήρηση όλων των προαναφερομένων θα ελέγχεται από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο Δήμος Λαρισαίων, καλεί όλους τους συμπολίτες να επιδείξουν συμμόρφωση με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην πόλη και εφιστά την προσοχή σε οδηγούς και πεζούς για σωστή χρήση του δρόμου της Μεγάλου Αλεξάνδρου.