- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Europe direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας προωθεί το eTwinning

Ενημερωτική ημερίδα  για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας διοργανώθηκε  την Τετάρτη 28 Νοέμβρη το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο,  με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής ν. Λάρισας και με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης,  Europe direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ως οριζόντια δράση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δια Βίου Μάθηση, η εκπαιδευτική κοινότητα eTwinning προωθεί την ηλεκτρονική αδελφοποίηση μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προάγοντας την εκπαιδευτική συνεργασία στην Ευρώπη μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (ΤΠΕ).

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του eTwinning αφενός και της διδασκαλίας της γαλλικής ως β’ ξένης γλώσσας αφετέρου, παρέχοντας στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς εισαγωγική ενημέρωση, παρουσίαση εργαλείων, πόρων και παραδειγμάτων, προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί η υλοποίηση εταιρικών συνεργασιών eTwinning στο μάθημα των Γαλλικών.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση της Ambassador eTwinning N. Λάρισας & Μαγνησίας, κας Ζησούλας Γκουτσιουκώστα, η οποία έκανε μια σύντομη εισαγωγή στη δράση, τονίζοντας τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και υπογραμμίζοντας τα παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές. Ακολούθησε η ομιλία της έτερης Ambassador eTwinning N. Λάρισας & Μαγνησίας , κας Ζωής Γάλλου, σχετικά με το χώρο εργασίας Twinspace, ο οποίος παρέχεται κατά την υλοποίηση ενός έργου eTwinning, και σχετικά με τα διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να ενσωματωθούν.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη προγραμμάτων ERASMUS, Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, κα Βάσω Τσελά, επεσήμανε τη σύνδεση του eTwinning με το πρόγραμμα Erasmus, υπογραμμίζοντας την προστιθέμενη αξία υλοποίησης ενός προγράμματος eTwinning κατά την αξιολόγηση της αίτησης υλοποίησης ενός προγράμματος Erasmus.

Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της κας Άννας Καραμούρτου, εκπ/κού ΠΕ05, eTwinning School Γυμνάσιου – Λ.Τ. Ιτέας Καρδίτσας, η οποία αναφέρθηκε σε καλές πρακτικές και παραδείγματα από την αξιοποίηση του eTwinning στην τάξη των Γαλλικών.

Το Europe Direct εκπροσώπησε ο κος Σωκράτης Χρυσόμαλλος. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, κα Χρύσα Βουλγαράκη.