Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κέλλας: «Η ιστορία με το Σκοπιανό καταντά γελοία από πλευράς Μαξίμου»


Tags |

Η ιστορία με το Σκοπιανό, τη “μακεδονική γλώσσα” και “ταυτότητα” καταντά γελοία από πλευράς Μαξίμου. Η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος προχώρησαν σε μία κατάπτυστη συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρώντας στους γείτονες, εκτός από το όνομα, που δεν ευσταθεί γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, γλώσσα και ταυτότητα.

Η ΝΔ το κατήγγειλε εξαρχής, είπε ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία και ότι δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή, αφού είναι ο μόνος τρόπος, πλέον, για την ελληνική πλευρά να την σταματήσει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες, και ας μην ξεχνάμε, βέβαια, τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος είχε πει ότι δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία η σκοπιανή βουλή, μετά έλεγε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση και, τελικά, είπε ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά δεν θα ρίξει την κυβέρνηση».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους δημοσιογράφους Σ. Παπαδοπούλου και Κ. Παπαδάκη, προσθέτοντας:

«Βλέπουμε διαρκώς το “ξεχείλωμα” της Συμφωνίας από πλευράς των Σκοπιανών, οι οποίοι παίζουν το παιχνίδι τους, αφότου υπεγράφη η Συμφωνία, που τους αναγνωρίζει γλώσσα και ταυτότητα. Κατ’ επέκταση, όλα όσα συμβαίνουν σήμερα ήταν αναμενόμενα και, ίσως, στο μέλλον, δούμε ακόμη χειρότερα.

Η λύση είναι μία, να μην κυρωθεί η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Διότι, είναι μία συμφωνία από την οποία η Ελλάδα δεν παίρνει τίποτα απολύτως και παραχωρεί όλα όσα διεκδικούσαν οι γείτονές μας για δεκαετίες, με τους εταίρους μας να κάνουν υπομονή, έως ότου βρέθηκε ο κατάλληλος πρωθυπουργός, για να υπογράψει όλα όσα ήθελαν».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας:

«Το γεγονός, ότι ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία και ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 103 δις ευρώ, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης αναθεωρούνται, διαρκώς, προς τα κάτω, είναι ενδεικτικό του κλίματος, που επικρατεί στην οικονομία. Η εμπιστοσύνη δεν αποκαθίσταται, δεν έχουμε επενδύσεις και δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Όλα όσα κάνει η κυβέρνηση είναι σπασμωδικές και ψηφοθηρικές κινήσεις, όπως με τον προϋπολογισμό, την επιστροφή κάποιων κουτσουρεμένων αναδρομικών και τη μη περικοπή των συντάξεων».

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας ρωτήθηκε για τις εξελίξεις και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας:

«Από το πόρισμα δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για κάποιον υπουργό.  Το πόρισμα της Επιτροπής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πιθανή διερεύνηση κάποιων υποθέσεων για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Όσον αφορά το θέμα των εμβολίων, πρόκειται για μία περίοδο, που υπήρξαν προκλήσεις για τη δημόσια υγεία, όπως με τη γρίπη του Η1 Ν1, τον ιό του Δυτικού Νείλου, την ελονοσία, που ξεπεράστηκαν με τη συμβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν προέκυψε από πουθενά ότι υπήρξε άμεση παρέμβαση υπουργού. Εάν υπάρχει κάτι που είναι μεμπτό, για το οποίο ευθύνεται υπουργός και αν κάποιοι ιδιοποιήθηκαν χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, εμείς είμαστε οι πρώτοι, που θα πούμε να πάνε στη Δικαιοσύνη, οποιαδήποτε περίοδο και αν αφορούν. Οι ευθύνες του ΚΕΕΛΠΝΟ και των υπουργών δεν σταματούν το 2014».