- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εκδήλωση για τον προγεννητικό έλεγχο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας ο Φιλανθρωπικός Γυναικείος Όμιλος Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή – Αλληλεγγύη» με θέμα «Από τον προγεννητικό έλεγχο στο testΠαπανικολάου: μια ολιστική προσέγγιση».

Στο σύντομο χαιρετισμό η πρόεδρος του Ομίλου Μαρίνα Παπαντάκου – Καντώνια εξέφρασε την ικανοποιήσή της για την προσέλευση των γυναικών στην εκδήλωση και δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις.

Εκ μέρους του Δήμου Κιλελέρ  ο δημοτικός σύμβουλος Κω/νος Φιλλιπούλης, αφού συνεχάρη το ΔΣ του Ομίλου για την πρωτοβουλία του, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό των συλλόγων και των ομίλων και στηρίζει με κάθε μέσο τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν κοινωνικά θέματα.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν οι κυρίες Χαρά Σκέντου και Στέλα Λαμπρούλη.

Η Χαρά Σκέντου, μαιευτήρας- γυναικολόγος εξειδικευμένη στον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυομητρική ιατρική τόνισε την αξία του προγεννητικού ελέγχου για τη διάγνωση χρωμοσωμιακών και ανατομικών ανωμαλιών  του εμβρύου και τον ρόλο του στην υγεία του της μητέρας και του μωρού. Επίσης εξήγησε ενδελεχώς τη σπουδαιότητα του τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του τραχήλου της μήτρας και την ανάγκη για  ετήσια γυναικολογική εξέταση. Επιπλέον αναφέρθηκε στο ρόλο του εμβολίου HPV στην εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της  μήτρας.

Η Στέλλα Λαμπρούλη, ψυχοθεραπεύτρια, αναφέρθηκε στους  παράγοντες που ευθύνονται για την συναισθηματική κατάσταση της γυναίκας και του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του Ομίλου συλλογή τροφίμων για τις οικογένειες του Δήμου που μαστίζονται από την επισιτιστική κρίση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε δεξίωση στο φουαγιέ συνοδεία μουσικής.