137 χρόνια ελεύθερη Θεσσαλία – Μήνυμα του Προέδρου της Πανθεσσαλικής Στέγης Στ. Κούτρα


Tags |

Θεσσαλές, Θεσσαλοί, Εκατόν τριάντα επτά χρόνια πέρασαν από τότε που οι πρόγονοι μας έγραψαν στον τόπο μας μια νέα ιστορία δόξας και έκαναν πραγματικότητα το ακριβό όραμα της λευτεριάς.

Πολύχρονοι, Πολλύμοχθοι και αιματηροί αγώνες χρειάστηκαν για να βρει ο τόπος μας την Εθνική Απελευθέρωση.

Για την Απελευθέρωση της όμορφης και περήφανης πατρίδας μας αγωνίστηκαν Καραγκούνηδες, Βλάχοι, Πηλιορείτες. Κοινό γνώρισμα των οποίων υπήρξε η απαράμιλλη αγωνιστικότητα και η λεβεντιά.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στα μνημεία εκείνα που στήθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων για την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τον Τούρκο δυνάστη κοντά στη Σέκλιζα, στη Ματαράγκα, στο Λουτρό, τη Μακρινίτσα, τη Μιτζέλα, τη Μονή Ξενίας, τα Άγραφα.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλες και όλους την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 να τιμήσουμε την μνήμη των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης στπν Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα (Γαληνού και Χαιρεφωντος) και να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς στον χώρο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η παρουσία μας, θα αποτελέσει την ισχυρή απόδειξη ότι οι Θεσσαλοί διαθέτουμε ιστορική μνήμη και κρίση.

Γιατί πιστεύω ότι αν αγωνιστούμε όλοι μαζί, ο τόπος μας θα προκόψει όπως πραγματικά το αξίζει.