Ρένα : Τελικά γιατί δεν υπάρχει ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς;


Tags |

Χρειάστηκαν δύο σελίδες ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για να καταλάβουμε ότι:

  • Οικονομικός απολογισμός του Πάρκου των Eυχών για την περσινή χρονιά δεν υπάρχει.Γιατί άραγε ;
  • Όποιος ζητάει τα αυτονόητα “υπονομεύει” τη Δημοτική Αρχή.
  • Όποιος ζητά διαφάνεια και έλεγχο όπως προβλέπεται από το ρόλο του, χαρακτηρίζεται “εχθρός της πόλης”.

Στην ίδια απάντηση όμως , ορθά επισημαίνεται ότι είχα ψηφίσει υπέρ της δημιουργίας του Πάρκου των Ευχών, γιατί εκτιμούσα ότι θα έδινε στην πόλη μας μια Χριστουγεννιάτικη λάμψη και θα δημιουργούσε μια εορταστική ατμόσφαιρα που θα χαροποιούσε όλους τους επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά. Και καλώς έπραξα διότι το Πάρκο των Ευχών μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας.

Αυτό όμως που σίγουρα τις ξεπέρασε ήταν το εύλογο κόστος!

Η κατασκευή και λειτουργία του στιγματίζονται από νούμερα και διαδικασίες που χρήζουν – αν μη τι άλλο- εξηγήσεων! Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ερωτήσεις επ´ αυτού σας ενοχλούν και σας παρασύρουν  σε ανούσιες αντιδράσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία σας απάντηση: 670 λέξεις μα ούτε μία επί της ουσίας! Μάλιστα -εκ παραδρομής φαντάζομαι- τη βαπτίσατε “Απάντηση του Δήμου Λαρισαίων” αντί απάντηση του Δημάρχου!

Η ουσία είναι : Τελικά γιατί  δεν υπάρχει ο απολογισμός της προηγούμενης  χρονιάς;

Αγαπητέ κ.Καλογιάννη, δεν αρκεί ένα “προπέτασμα καπνού” για να κρυφτείτε.

Είναι  δικαίωμα και υποχρέωσή μου να ψηφίζω υπέρ όλων των μέτρων που αναβαθμίζουν την πόλη που αγαπώ. Το βασικό μου καθήκον όμως είναι ο αυστηρός έλεγχος όλων των αποφάσεων και ενεργειών σας που αφορούν σε δαπάνες του Δήμου Λαρισαίων. Σε χρήματα των Λαρισαίων πολιτών .

Προφανώς και αναφέρομαι σε υψηλά ποσά εξόδων. Τα οποία οφείλετε να αναλύσετε και να εξηγήσετε. Αδυνατούμε  βέβαια  να κατανοήσουμε γιατί θεωρείτε πως ο έλεγχος που υποχρεούμεθα να ασκούμε στα πεπραγμένα σας, «καλλιεργεί τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης»!

Ομολογώ ότι δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα περιγράφατε έτσι την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Και λυπούμαι για τούτο το ολίσθημά σας. Είναι προφανές ότι το «μικρόβιο» που προκαλεί η αλαζονεία της εξουσίας, σας παρασύρει και σας εκθέτει. Φτάνετε μάλιστα στο σημείο να απορείτε και να διαμαρτύρεστε επειδή «τολμήσαμε» να καταθέσουμε αγωγή εις βάρος σας. Προφανώς θεωρείτε ότι βρίσκεστε υπεράνω της δικαιοσύνης…

Ο δρόμος μέχρι τις εκλογές, είναι -δυστυχώς για εσάς- μακρύς. Είναι φυσικά πολλά τα οικονομικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, αλλά είμαι βέβαιη ότι υπάρχει άπλετος χρόνος για να απαντήσετε σε όλα. Και μετά, να είστε σίγουρος, θα κριθούμε όλοι ορθά από τους συμπολίτες μας.