- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κάλεσμα της Επιτροπής αγροτικών μπλόκων για την απεργία

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 28 Νοέμβρη [1] απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Απευθυνόμενη στους αγρότες και κτηνοτρόφους, στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων όσοι ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016.

Συμμετέχουμε με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικούμε ως αγροτικό κίνημα, με διακριτή παρουσία στις συγκεντρώσεις και τη συμβολική συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων.

Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι αγωνιστικοί Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι σας καλούν σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας με την μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νίκαια Λάρισας.

Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες κόντρα στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην απογοήτευση και τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου διεκδικώντας: