- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τον Ιανουάριο ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής δρόμων στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στις μεγάλες παρεμβάσεις, στην περιοχή της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Κυριακής, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου, από την 3η Δημοτική Κοινότητα.

Πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής αρχής ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή. Το πρώτο στην σειρά έργο, με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ αφορά την ανακατασκευή όλων των δρόμων που περικλείονται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, 23ης Οκτωβρίου και την Νικηταρά. Η σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο από την οδό Χρυσοχόου. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται ξήλωμα πεζοδρομίων και δρόμων και κατασκευή νέων, ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού αλλά και του πρασίνου. Επίσης, στο πλαίσιο της παρέμβασης στην περιοχή, αλλά από άλλη εργολαβία οι σημαντικοί δρόμοι της συνοικίας Ριζοπούλου και Θεοτοκοπούλου θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικα και κρίσιμα έργα που αφορούν ευρύτερα την κυκλοφορία της πόλης, αλλά πρωτίστως ενδιαφέρουν τους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά – Αυξεντίου, με κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή Κύπρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου, αλλά και σε κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή Ηρώων Πολυτεχνείου – 23ης Οκτωβρίου και σε άλλα ζητήματα που αφορούν στην συνοικία.

Ειδικότερα τα έργα που αφορούν την συγκεκριμένη περιοχή και στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος είναι τα εξής:

 

Επίσης ο Δήμαρχος, στην ομιλία του τόνισε ότι βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες στηνν περιοχή η πρόσκτηση δεσμευμένου οικοπέδου αρκετών στρεμμάτων επι της οδού Βόλου, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει ένα μεγάλο κοινόχρηστο χώρο.

Πριν την ομιλία του Δημάρχου, μίλησε ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Κώστας Ζέβλας, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρισταμένους κατοίκους για σειρά θεμάτων.