- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Πανηγυρίζετε για το mea culpa της κυβέρνησης;

«Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ουσιαστικά ένα μεγαλοπρεπές mea culpa της κυβέρνησης. Κι αντί αυτή η ομολογία του λάθους να γίνει με αυτοκριτική, με αιδώ και μια δημόσια συγνώμη των κυβερνητικών εταίρων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, που τους έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, ζούμε έναν παραλογισμό!». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου: «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις»

 

Γονατίσατε τη μεσαία τάξη

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την κατάργηση ενός νόμου, που η ίδια είχε ψηφίσει πανηγυρίζοντας! Μάλιστα, οι υπουργοί σας δήλωναν ευτυχείς διότι περπατούν στο δρόμο και γίνονται αποδέκτες αυθόρμητων εκδηλώσεων θαυμασμού από μαγαζάτορες και συγχαρητηρίων από ελεύθερους επαγγελματίες για το καλό που τους έκαναν! Δεν βλέπω τον κ. Πετρόπουλο στην αίθουσα… Τότε, τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατακεραύνωναν όλους εμάς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ασκούσαμε κριτική στον νόμο Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας ότι θα επέφερε επιπλέον βάρη σε ολόκληρες παραγωγικές ομάδες, που αγκομαχούσαν ήδη από την κρίση. Δεν μας ακούσατε, όμως, και προχωρήσατε στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Και μαζί με την ραγδαία αύξηση των φόρων, σε μια οικονομία που κυριολεκτικά σέρνεται, με επενδύσεις που τις βλέπουμε με το κιάλι, γονατίσατε την μεσαία τάξη».

 

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός με την Εκκλησία…

Ο κ. Χαρακόπουλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ανέφερε: «επιχειρείτε να πείσετε ότι η πολιτική σας ήταν ένα success story. Μόνο που οι αγορές δεν σας εμπιστεύονται. Το επιτόκιο δανεισμού αντί να μειώνεται αυξάνεται. Χθες ξεπέρασε το 4,8%. Είναι απαγορευτικό, και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η Ιταλία, αλλά και τα μηνύματα που στέλνετε με τους πολιτικούς σας τυχοδιωκτισμούς. Όπως αυτούς με την εκκλησία και με τους 10 χιλιάδες νέους διορισμούς που τάζετε στη θέση των κληρικών που θα απολύσετε από το δημόσιο. Αλλά αν και δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι υπόσχεστε να συνεχίσετε να τους πληρώνετε με ένα επίδομα προς την ιεραρχία. Και αυτό θέλετε οι αγορές να το εκλάβουν ως κανονικότητα!».

 

Μπαλώνετε όσα εσείς ξηλώσατε

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε επίσης ότι «τώρα, που οι εκλογές πλησιάζουν, έρχεστε να μπαλώσετε όσα εσείς ξηλώσατε. Και το κάνετε πάλι με άτσαλο τρόπο χωρίς να πείτε ολόκληρη την αλήθεια, με την οποία έχετε πάρει μόνιμο διαζύγιο.

Για εσάς πρώτιστη έγνοια είναι το ομιχλώδες πολιτικό σας αύριο. Και για να το πετύχετε δεν ορρωδείτε προ ουδενός. Οι κινήσεις σας, ωστόσο, μοιάζουν με του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του για να σωθεί, και γι’ αυτό είναι καταδικασμένες να αποτύχουν».