Κέλλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον κοινωνικό διχασμό


Tags |

«Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Δεν χρειάζονται τραμπουκισμοί και προπηλακισμοί, αλλά αυτοί, που τους υπέστησαν, ήταν οι πρώτοι διδάξαντες.

Η ιστορία δεν ξεχνά, γράφει τα πάντα, αλλά θα αναγκαστεί να προσλάβει και στενογράφο, αφού όλοι τους χρησιμοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο, όχι μόνο οι σημερινοί κυβερνώντες, αλλά και άλλοι κατά το παρελθόν.

Έφτασαν ακόμα και στη θέση του Επιτρόπου, επειδή ήταν εκφωνητές στο Πολυτεχνείο. Ήρθε η ώρα, που η κατάσταση γυρίζει ανάποδα. Η ιστορία γράφει και ο κόσμος τιμωρεί».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA TV, με αφορμή τους προπηλακισμούς, που δέχθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στον Απ. Ράιδο, ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε την επικαιρότητα, επισημαίνοντας:

«Η Ελλάδα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τον κοινωνικό διχασμό. Από την ιστορία διδασκόμαστε ότι, όποτε οι Έλληνες ήταν ενωμένοι, κατήγαγαν μεγάλες επιτυχίες σε οποιοδήποτε μέτωπο. Από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια, το μόνο που είναι περιττό και δεν χρειαζόταν ήταν ο κοινωνικός διχασμός.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον κοινωνικό διχασμό, το τελευταίο που χρειαζόταν από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση, την περίοδο 2012-2014, υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό πράγματα, που δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ούτε κατ’ ελάχιστον και έγιναν κυβέρνηση, αφού εκμεταλλεύτηκαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

Τώρα, στη συνταγματική αλλαγή, θέλουν να αποσυνδέσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές, Ποιοι; Αυτοί που, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, χρησιμοποίησαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να ρίξουν την κυβέρνηση».

Επιπλέον, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις των κ.κ. Τσίπρα-Ιερωνύμου και τη συμφωνία για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, απαντώντας:

«Η Εκκλησία δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά εκπροσωπείται δια του Αρχιεπισκόπου. Ειδάλλως, θα είχε τελειώσει το θέμα της συμφωνίας. Όσους έχουν εθνική και θρησκευτική συνείδηση, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση τους αποκαλούν “ακροδεξιούς”: “Ακροδεξιοί” οι εκατοντάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Συμφωνία με τα Σκόπια, “ακροδεξιοί” όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, “ακροδεξιοί” και όσοι διαμαρτύρονται για αυτή την επαίσχυντη συμφωνία».

Προσθέτως, ο κ. Κέλλας ρωτήθηκε για τη σκανδαλολογία των ημερών, υπογραμμίζοντας:

«Όποιος έβαλε αποδεδειγμένα το δάχτυλο στο μέλι, όποιος έκλεψε με μίζες και απάτες, να πάει “μέσα”. Τώρα έχουμε τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως με τη ΔΕΠΑ, που ο Δ/νων Σύμβουλος ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου το ελληνικό δημόσιο θα έχανε 700 εκ. ευρώ, αν δεν είχε παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».