- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Ζήτημα παιδείας η ορθή οδήγηση!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσώπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην ημερίδα για την οδική ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της διήμερης έκθεσης της τροχαίας με θέμα «Οδηγώ με ασφάλεια. Χθες – σήμερα – αύριο».

Εξερχόμενος από τον χώρο της εκδήλωσης ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκθεση της τροχαίας και η ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα πραγματοποιούνται στη σκιά του τραγικού συμβάντος με το θάνατο των παιδιών στο τροχαίο στα Φιλιατρά. Είναι αναμφίβολα αξιέπαινη κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας για την οδική ασφάλεια. Δυστυχώς, η χώρα μας συνεχίζει να θρηνεί κάθε χρόνο πολλά θύματα στο βωμό του Μολώχ της ασφάλτου. Τα περισσότερα, μάλιστα, απ’ αυτά τα δυστυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη, που αν είχαν αποφευχθεί χιλιάδες συνάνθρωποί μας θα ήταν ακόμη ζωντανοί.

Τα τελευταία χρόνια, βεβαίως, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνον στην κατασκευή νέων σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, που μειώνουν την πιθανότητα του ατυχήματος, αλλά και στο ότι οι νέες γενιές έχουν διαπαιδαγωγηθεί ορθότερα από τις προηγούμενες και σ’ αυτό έχουν συμβάλει καθοριστικά οι συστηματικές εκστρατείες της ΕΛΑΣ και της Τροχαίας. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ακόμη ένταση, ώστε να γίνει βίωμα στους Έλληνες οδηγούς η ασφαλής οδήγηση, γιατί ακόμη οι απώλειες είναι μεγάλες και εντελώς αδικαιολόγητες. Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει με περισσότερη προσοχή στο πρόβλημα και να ενισχύσει το έργο που γίνεται σ’ αυτόν τον τομέα, ιδιαιτέρως, στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ορθή οδήγηση είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας.

Εκ μέρους της ΝΔ θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της τροχαίας για το έργο που επιτελούν, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, και να πω ότι έχουν την αναγνώριση και το σεβασμό μας».