- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το ΕΚΛ για τη συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Στις 23 Οκτωβρίου 2018, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με έγγραφο της απευθύνθηκε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ, το οποίο κοινοποίηση και προς τα Δασαρχεία, το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας, ζητώντας την διόρθωση της αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ζητούσε την διόρθωση της αναγραφής ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην κατηγορία Υ.Ε (υποχρεωτικής εκπαίδευσης), που λαθεμένα αναγράφονταν στο δελτίο αναγγελίας έναρξης της απασχόλησής τους, ως τίτλος της ειδικότητάς τους, ο τίτλος «συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων», οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση τόσο με αυτές που περιγράφονται στο πρόγραμμα όσο και με την παρεχόμενη υπηρεσία προς το δασαρχεία.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνται με την κοπή, συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών κι άλλων αντικειμένων και γι΄αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν ή χειρίζονται αλυσοπρίονα, χειροπρίονα, τσεκούρια, τσάπες, τσουγκράνες κλπ, όπως άλλωστε περιγράφεται και στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκαλέσει δίκαια την ανησυχία των συναδέλφων, καθώς όπως έχει εξαγγελθεί η συγκεκριμένη εργασιακή εμπειρία αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ και μπορεί να αξιοποιηθεί στην διεκδίκηση ανάλογων θέσεων εργασίας.

Επίσης καταγγείλαμε ότι παρ’ ότι διανύουν τον 5ο μήνα της απασχόλησής τους, δεν τους έχουν χορηγηθεί τα σχετικά μέσα ατομικής προστασίας, ούτε τα σχετικά ρούχα.

Για χθές είχαμε ανακοινώσει και ενημερώσει το γραφείο του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, παράσταση διαμαρτυρίας ως ΕΚΝΛ με εργαζόμενους, γιατί πέρασε τόσος καιρός και απάντηση δεν πήραμε, βέβαια ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι αν υπήρξε η σχετική αλλαγή. Η συνάντηση δεν έγινε λόγω απουσίας του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης καθώς και του αναπληρωτή του, χωρίς το ΕΚΝΛ να έχει ειδοποιηθεί γι’ αυτό.

Κατόπιν αυτού, ορίσθηκε νέα συνάντηση για την Παρασκευή 23/11/2018 και ώρα 11 π.μ.