- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Ποια η σχέση σας με τον π. Διευθ. Σύμβουλο της ΔΕΠΑ που διώκεται;

«Η άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του στελέχους του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί ‘‘ηθικού πλεονεκτήματος’’ και προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τους χειρισμούς και τα κίνητρα του εν λόγω στελέχους αλλά ενδεχομένως και άλλων κυβερνητικών στελεχών». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτηση που συνυπογράφει με βουλευτές της ΝΔ και η οποία απευθύνεται προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα, «σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί», ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκος, «όχι μόνο διόγκωσε τα χρέη» της ELFE, πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, συμφερόντων Λαυρεντιάδη « προς την εταιρία αερίου, αλλά επιχείρησε να προωθήσει την παράνομη ανταλλαγή ακινήτων της εταιρίας για τη διαγραφή των χρεών της. Ακίνητα, τα οποία φέρεται να ήταν δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας από το 2014, είχαν σειρά βαρών και κάποια εξ αυτών είναι ακίνητα του δημοσίου που είχαν παραχωρηθεί στην εταιρία κατά το στάδιο της εξαγοράς της από το ελληνικό δημόσιο».

Οι συνυπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι «η ΔΕΠΑ κινδυνεύει να επιβαρυνθεί με ένα υψηλό χρέος άνω των 120 εκ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 10% του κύκλου εργασιών της εταιρίας και αντιστοιχεί στο 80% των συνολικών οφειλών της και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της» και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, μεταξύ άλλων, αν: