- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Γραμμή Τόσκα για στοργή στο περιθώριο από Γεροβασίλη-Παπακώστα

«Τη λογική Τόσκα, που πιστεύαμε ότι με την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα την ξεπερνούσε αυτή η κυβέρνηση, φαίνεται ότι την ακολουθεί κατά γράμμα και το νέο υπουργικό δίδυμο, η κα Γεροβασίλη και η κα Παπακώστα.Την ίδια στοργή βλέπουμε να έχουν απέναντι σε όλο αυτό το χώρο του περιθωρίου». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην TRT στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η κατάσταση δείχνει ότι έχει ξεφύγει και νομίζω αυτή θα είναι και η χειρότερη κληρονομιά που θα μας αφήσει αυτή η κυβέρνηση, φεύγοντας. Στην οικονομία, τα πράγματα θα μπορέσουν να βελτιωθούν. Οι συνέπειες οι μεγάλες είναι στα εθνικά θέματα, η μεγάλη εκκρεμότητα που μας αφήνουν με το Σκοπιανό, η διευθέτηση που επιχείρησαν να κάνουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών και οι αρνητικές συνέπειες και τα παραδείγματα που αφήνουν στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά την ασφάλεια του πολίτη και πως την προσλαμβάνουν από πλευράς των κυβερνώντων».

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι στο δίδυμο της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «η μια θεωρεί ότι ορθώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον νόμο Παρασκευόπουλου, η άλλη μας λέει ότι θα πρέπει να αλλάξει. Ομοίως για το νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο της ανομίας, αν και βλέπω η κα Παπακώστα να επιχειρεί να βάλει νερό στο κρασί της με τις τελευταίες της δηλώσεις που ρίχνει το μπαλάκι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Για τον Ρουβίκωνα, αρχικά η κα Γεροβασίλη επιχείρησε να απαξιώσει, να υποβαθμίσει το πρόβλημα, η κα Παπακώστα με τις πρώτες δηλώσεις της μπήκε θα έλεγα ως ταύρος σε υαλοπωλείο και έλεγε ότι θα στείλει το λογαριασμό για τα σπασμένα στον Ρουβίκωνα. Δεν ξέρω αν δεν βρήκε ακόμα τη διεύθυνση. Αλλά πια ο Ρουβίκωνας έχει γραφείο στη Φιλοσοφική σχολή και κάνει και πάρτι. Λοιπόν η κατάσταση δεν είναι για γέλια. Δυστυχώς, είναι για κλάματα, ξεφεύγει. Και οι χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού, της κας Παπακώστα οι αστυνομικοί να αναλάβουν την αυτοπροστασία τους, νομίζω είναι δηλώσεις που γελοιοποιούν το υπουργείο και εν τέλει δεν εκθέτουν μόνο το πολιτικό προσωπικό, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά προσβάλουν βάναυσα τους άντρες και τις γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας που με αυταπάρνηση προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους καθημερινά»