- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στοιχεία του πράσινου Θεσσαλικού Λίθου στο επίκεντρο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΕΚΠΟΛ, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct, με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και το Ίδρυμα «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου» (Κύκλος Θεσσαλίας), διοργάνωσαν εκδήλωση για τον Πράσινο Θεσσαλικό Λίθο και τα Λατομεία της Χασάμπαλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς και την επανέκδοση του βιβλίου «Ο πράσινος Θεσσαλικός λίθος και τα λατομεία της Χασάμπαλης» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Προλόγισε η κα Σταυρούλα Σδρόλια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ενώ μίλησαν ο κ. Ν. Βογιαζίδης, εκπρόσωπος Ιδρύματος «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου» (Κύκλος Θεσσαλίας) και ο κ. Βασίλης Μέλφος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας του βιβλίου.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Βασίλης Χατζόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Λιούπης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κίτσιος, Γρηγόρης Ιγγλέσης και Νικόλαος Πουτσιάκας.