- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ερμής Αγιάς-Λάρισας: Στο τέλος το… καλό

Μία τεράστια νίκη σημείωσε σήμερα το απόγευμα ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας, επικρατώντας στο κλειστό της Νεάπολης του έως και σήμερα αήττητου Ιωνικού Νικαίας με 69-60 και πλέον βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα είχε όλη εκείνη την απαιτούμενη ενέργεια, πίστη, ψυχολογία αλλά και καρδιά να γυρίσει στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι και να μπορέσει να κατακτήσει το τέταρτο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα.

Η αναμέτρηση φάνηκε από τα πρώτα λεπτά να δικαιώνει τον χαρακτήρα του ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 19-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι του Μάριου Γούναρη εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμή τους κάτω από τα καλάθια και παίρνοντας αρκετά ριμπάουντ κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ έστω και με «βραχεία κεφαλή» και σκορ 32-34.

Ανάλογη εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την πρωτοπορία στο σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια, αλλά οι φιλοξενούμενοι να κατορθώνουν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του Ερμή στα τελευταία τρία λεπτά και να κλείνουν το διάστημα αυτό προηγούμενοι με 46-50.

Και όμως το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί… Ο Ερμής δεν τα παράτησε και εμφανίστηκε απόλυτα αποφασισμένος στην τελευταία περίοδο, πήρε τα ριμπάουντ, βρήκε λύσεις στην επίθεση από τους Τσιλούλη, Κόμματο, Τριανταφύλλου και Κούκσικς και κατάφερε να σημειώσει μία τεράστια νίκη με 69-60 (επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 23-10).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-34, 46-50, 69-60

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Σκαραφίγκας): Τσιλούλης 8 (2), Σπυρόπουλος 8, Τζόλος 9 (1), Κόμματος 10 (2), Νταλός, Τριανταφύλλου 14 (1), Κούκσικς 10 (2), Λάππας 2, Βρεττάς, Λόλλας 8

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Μάριος Γούναρης): Βασιλόπουλος 7 (1), Δημητριάδης, Καράμπουλας 16 (1), Μπατής 3 (1), Κομποδιέτας, Σαφτενάαρ 19, Κατούφας 3, Παπαδόπουλος, Σαχπατζίδης 2, Κανονίδης 10 (1), Τσαγκαράκης

Δήλωση Σκαραφίγκα

«Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στην κατά κόρον καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που καταφέραμε να είμαστε κοντά στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να πιάσουμε σπουδαία απόδοση και χάνοντας τα ριμπάουντ, πίστευα ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στη νίκη.

Στην επανάληψη παίξαμε καλύτερα, αμυντικά αλλά και επιθετικά και καταφέραμε να πάρουμε μία ακόμη νίκη».

Αναφερόμενος στη σημασία της νίκης τόνισε: «Για τους ανθρώπους του Ερμή που ανέλαβαν το μεγάλο εγχείρημα να φέρουν την ομάδα στη Λάρισα και σε αυτό το γήπεδο είναι μία σημαντική νίκη, που πρέπει να φέρει το μπασκετικό κοινό της Λάρισας δίπλα στην ομάδα του Ερμή.

Για μας, προπονητές και παίκτες είναι μία νίκη αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας, έχοντας μετρήσει πλέον τις δυνάμεις μας που θα μας επιτρέψει με καλύτερη διάθεση να δούμε τη συνέχεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε γρήγορα στην επίτευξη του πρώτου μας στόχου».