Μείωση της τιμής του νερού της ΔΕΥΑΛ σε τοπικές κοινότητες του Δ. Κιλελέρ


Tags |

Νέα προγραμματική σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ και τη ΔΕΥΑ Λάρισας, παρουσία των δημάρχων Λαρισαίων και Κιλελέρ Απ. Καλογιάννη και Θ. Νασιακόπουλου (προέδρων των ΔΕΥΑ).  Οι όροι της νέας σύμβασης, που θα έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019, αντικαθιστούν την υπάρχουσα σύμβαση που είχε υπογραφεί από τα δύο μέρη το 2103.

Το 2013, η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ για να εξοφλήσει το συσσωρευμένο ποσό των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΛ, το οποίο ανέρχονταν στις 800.000 Ευρώ περίπου, αποφάσισε την αύξηση της τιμής του νερού στις τοπικές κοινότητες που υδροδοτούνταν από αυτήν. Το ποσό της αύξησης προορίζονταν για την κάλυψη των οφειλών.

Η νέα δημοτική αρχή έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση της τιμής του νερού και με διαχείριση της προηγούμενης συμφωνίας και βάση αποδεκτών  οικονομικών προτύπων κατάφερε την προϋπάρχουσα (πριν το 20130) οφειλή να την ελαχιστοποιήσει μέχρι σήμερα με άμεσο στόχο να τη μηδενίσει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Αυτές οι στοχευμένες ενέργειες έδωσαν τη δυνατότητα στο δήμαρχο Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου να διαπραγματευτείκαι εν τέλει να υπογράψει με τη ΔΕΥΑΛ νέα προγραμματική σύμβαση η οποία θα μειώνει την τιμή του νερού για τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ που υδροδοτούνται απ’ αυτήν,  από το 1 Ευρώ το μ3 σε 0,88 Ευρώ (ποσοστό μείωσης 12%).

Η νέα προγραμματική σύμβαση, που υπεγράφη στο γραφείο του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάνη, εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων όσο και απόαυτό του Δήμου Κιλελέρ.

Εκτός των άλλων προβλέπεται να καταστεί πολλαπλά επωφελής και για τα δύο μέρη γιατί αφενός διασφαλίζονται τα  συμφέροντα της ΔΕΥΑΛ χωρίς καμία οικονομική απώλεια για την επιχείρηση, εξοφλείται μια οφειλή σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, μα πάνω από όλα οι καταναλωτές των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ θα γίνουν αποδέκτες της ευνοϊκής σύμβασης βλέποντας τους λογαριασμούς του νερού, από την πρωτοχρονιά του 2019 , μειωμένους κατά 12%.

Με το πέρας της υπογραφής οι δήμαρχοι και πρόεδροι των ΔΥΑ εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την ικανοποίηση τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο Δήμων προς όφελος των πολιτών.

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφές, ο γενικός διευθυντής Δ. Σαββοργιανάκης, ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Ι. Παπακανάκης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Κιλελέρ Στ. Καραφέριας, ηνομική σύμβουλος της ΔΕΥΑΛ Αθ. Μαυραντζά και ο υπεύθυνος τύπου του Δήμου Λαρισαίων Αρ. Ψύχας.