- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πανθεσσαλική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 3 Νοέμβρη στη Λάρισα Πανθεσσαλική σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, με την παρουσία του Νίκου Σακούτη, υπεύθυνου του Π.Σ. της ΛΑΕ για την αυτοδιοίκηση.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η απόφαση να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση μετωπικού ριζοσπαστικού αριστερού ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλών στις Περιφερειακές εκλογές τον προσεχή Μάη. Διαπιστώθηκε η αποτελμάτωση στην οποία έχει οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της η εφαρμογή των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών, τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και από από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τις υπόλοιπες δυνάμεις του μνημονιακού τόξου.

Κρίθηκε αναγκαία η απάντηση από αριστερή-ριζοσπαστική-αριστερή-προοδευτική σκοπιά στον αντιδραστικό ρόλο τον οποίον επιφυλάσσουν για όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης οι εμπνευστές και συνεχιστές της πολιτικής που θέλει τη χώρα μας αποικία χρέους και παραδομένη στις επιταγές του κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών της ΕΕ.

Η ΛΑΕ τόσο στη Θεσσαλία όσο και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, θα δώσει τη μάχη και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να εκφραστεί η αντίσταση του λαού μας και σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο στο θλιβερό παρόν που βιώνουμε και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν αυτοί που δεν ενοχλούνται να εκτελούν τις εντολές των δολοφόνων της πατρίδας και του λαού μας.

Την ίδια ώρα, η ΛΑΕ θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην καταθλιπτική μνημονιακή ομοιομορφία τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα δώσει -όπου και αν χρειαστεί- σε κάθε περίπτωση τον μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων στις τοπικές κοινωνίες.

Η ΛΑΕ εκτιμά πως και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κομμάτι προς την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την υπεράσπιση του παρόντος και του μέλλοντός τους και, στην κατεύθυνση αυτή, θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις.