ΕΚΛ: Οι άνεργοι να έχουν πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


Tags |

Δεν φθάνει το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες ζουν στην ανεργία με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους, η κυβέρνηση τους αρνείται και το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στην παροχή απαραίτητων βοηθημάτων για την υγεία τους, όπως παράδειγμα την χορήγηση γυαλιών, γιατί είναι ανασφάλιστοι.

Συγκεκριμένα, άνεργος συνάδελφος μας, που επισκέφθηκε τον οφθαλμίατρο στο ΠΠΝΛ, του συνταγογράφησε να πάρει γυαλιά για την όραση του. Στη συνέχεια πήρε την έγκριση και από τον αρμόδιο ελεγκτή και κατέθεσε τα χαρτιά στον ΕΟΠΥ για να πάρει το ποσό των 100 ευρώ που χορηγείται για την αγορά γυαλιών οράσεως.

Όμως η αίτηση του απορρίφτηκε, γιατί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι ανασφάλιστοι δεν δικαιούνται παροχή σε είδος, οπότε αναγκάστηκε να πληρώσει ο ίδιος τα γυαλιά, με χρήματα που δανείσθηκε, μιας και ο ίδιος δεν διαθέτει εδώ και καιρό κανένα εισόδημα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλοντας αυτή την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, απαιτεί από την κυβέρνηση να ψηφίσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να παρέχει σε όλους (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους) πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων βοηθημάτων υγείας, όπως είναι τα γυαλιά οράσεως.