- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Είναι αλυσοδεμένοι στις καρέκλες τους και θα πέσουν μαζί με αυτές

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πει “δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς” και έχει καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν η κυβέρνηση τη φέρει στη Βουλή.

Ποτέ δεν υπήρξε πιο πρόθυμη κυβέρνηση. Τόλμησαν να εκχωρήσουν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο για 100 χρόνια. Κάτι το οποίο είχε ζητήσει ο κ. Σόιμπλε και από τους κκ. Παπαδήμο, Βενιζέλο και Σαμαρά, αλλά κανείς τους δεν ενέδωσε. Αυτοί τα δίνουν όλα και υπογράφουν τα πάντα και, μάλιστα, ορισμένες φορές δεν ξέρουν τι υπογράφουν.

Πλέον, φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ισορροπία τρόμου».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην TRT και τον Σ. Πολύζο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, έπειτα από την παραίτηση Κοτζιά και τη διαφωνία του με τον Υπουργό Άμυνας, σημειώνοντας:

«Τσίπρας-Καμμένος “χορεύουν” σφιχταγκαλιασμένοι, τον χορό του ‘‘Ζαλόγγου’’. Είναι αλυσοδεμένοι στις καρέκλες τους και θα πέσουν μαζί με αυτές. Είναι βέβαιο. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Επίσης, βλέπουμε ότι, σταδιακά, εγκαταλείπεται από στελέχη και Βουλευτές του. Είναι πιθανό ο κ. Καμμένος να είναι Πρόεδρος ενός κόμματος χωρίς Βουλευτές.

Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η Συμφωνία είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Στα Σκόπια ψήφισαν υπέρ της πρότασης αναθεώρησης του συντάγματός τους και μένουν δύο ακόμα ψηφοφορίες, στις οποίες δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να μην ψηφίσει τη Συμφωνία. Αν κυρωθεί, θα έχει παράξει αποτελέσματα και επειδή πρόκειται για μία διεθνή συμφωνία, θα είναι έως αδύνατον να αλλάξει. Εξαρτάται, επομένως, από τον κ. Καμμένο αν θα αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση.

Πιθανόν η Συμφωνία θα προκαλέσει εκλογές, που εκτιμώ ότι θα έχουμε έως τον Μάιο. Εμείς είμαστε από “εχθές” έτοιμοι για τις εκλογές.

Τέλος, σε σχέση με τις Δημοτικές εκλογές, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ τόνισε ότι «η ΝΔ θα στηρίξει υποψηφίους λαμβάνοντας υπόψη της τις τοπικές κοινωνίες και τις υποψηφιότητες, που αυτές θα προκρίνουν».