- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επίσκεψη γνωριμίας στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διά του γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, πραγματοποίησε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στις ενότητες της μόνιμης έκθεσης του νεοσύστατου Μουσείου και γνώρισαν την ιστορική πορεία του αλευρόμυλου και τη βιομηχανική επεξεργασία των σιτηρών μέσα από αυθεντικά μηχανήματα, ψηφιακά και διαδραστικά εκθέματα και τη φωτογραφική έκθεση του Τάκη Τλούπα.
Ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις της κ. Κ. Χατζημίχου, Υπεύθυνης Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας, της κ. Κ. Κόντσα, αρχαιολόγου και του εκπαιδευτικού κ. Κ. Πέτρου, με επίκεντρο την προετοιμασία και την επεξεργασία (το πριν και το μετά) της επίσκεψης σχολικών ομάδων στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.
Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν ο Κ. Σπανός και η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας και ο κ. Χατζηλέλεκας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.
Εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Φ. Καλοκαιρινού, υπεύθυνη του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, ενώ παρευρέθηκε και η κ. Φ. Πιταράκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.
Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00 και Τετάρτη- Παρασκευή 18:00-21:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.