- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργαστήριο Μοντελισμού στο Μύλο του Παππά

Με χαρά και αισιοδοξία, οι μοντελιστές αρχίζουν και φέτος τα μαθήματα, στο πλαίσιο Εργαστηρίου Μοντελισμού που θα λειτουργήσει στο Μύλο του Παππά, από τη Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Σκοπός της Λέσχης, είναι να χαρίσει στιγμές ξεκούρασης και ξενοιασιάς, γιατί η δημιουργική ενασχόληση και έκφραση, μας βοηθά να διοχετεύσουμε την ενεργητικότητά μας ωφέλιμα και παραγωγικά και ταυτόχρονα να περάσουμε την ώρα μας ευχάριστα.
Ιδιαίτερα για τα παιδιά, η επαφή με τις δημιουργικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Μοντελισμού, θα τα βοηθήσει να «ισορροπήσουν» την πληθώρα των γνώσεων που δέχονται, με κάτι που τους επιτρέπει να νιώθουν περήφανοι για τη μοναδικότητά του.
Ο Μοντελισμός είναι ένας εκφραστικός τρόπος κατανόησης του όγκου και της πλαστικής ιδιότητας της ύλης, με άπειρες εφαρμογές σε όλο το φάσμα της παιδικής και πιο ώριμης φαντασίας, με τη δημιουργία τρισδιάστατων καλλιτεχνικών απεικονίσεων, τοπίων, αντικειμένων και καθημερινών στιγμών, παράλληλα με τον εμπλουτισμό των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εμπειριών σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από 12:00 έως 14:30 στο κεντρικό κτήριο στο Μύλο του Παππά (1ος όροφος), από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.
Τα μοντέλα που θα κατασκευάσουν οι μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς, θα εκτεθούν στην ετήσια Έκθεση – Γιορτή του Μοντελισμού, που διοργανώνεται από τη Λέσχη.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 9 ετών και άνω.