Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Tags |

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00 έως 14.00 ανοίγει τα εργαστήρια συντήρησης του Διαχρονικού Μουσείου και υποδέχεται το κοινό, ώστε να προβληθεί το έργο των συντηρητών και να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της επιστήμης της συντήρησης.
Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εργαστήρια και να παρακολουθήσουν τα στάδια της συντήρησης σπουδαίων κειμηλίων, θρησκευτικών εικόνων, σπάνιων εκκλησιαστικών βιβλίων και λειτουργικών αντικειμένων, τα οποία προέρχονται από θρησκευτικά ιδρύματα όλης της Θεσσαλίας και πρόκειται να εκτεθούν στη μεγάλη έκθεση για τη χριστιανική τέχνη του 16ου αι., που προετοιμάζεται για τους επόμενους μήνες στο Διαχρονικό Μουσείο.
Με αφορμή τη δράση αυτή, κάθε Τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου 2018 τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά για επισκέψεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με την κ. Κατερίνα Ζάχου, στο τηλέφωνο 2413 508227.