- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επαφές του Κώστα Αγοραστού στις Βρυξέλλες

«Η πολιτική Συνοχής με χρήσιμα έργα που ωφελούν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών στην καθημερινότητά τους είναι πολιτική που έρχεται από το παρελθόν αλλά ανήκει στο μέλλον. Είναι πολιτική άρρηκτα συνυφασμένη με την ίδια την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση της Εβδομάδας των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Κ. Αγοραστός είχε τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν – ΚλωντΓιούνκερ με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ InvestEU, για το οποίο ο κ. Κ. Αγοραστός είναι Εισηγητής (Rapporteur) της Επιτροπής των Περιφερειών.
Παράλληλα, ο κ. Κ. Αγοραστός είχε τετ α τετ συνάντηση και με την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κορίνα Κρέτσου, την οποία ενημέρωσε για τον απόηχο της τελετής εγκαινίων του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου σε επίπεδο ΕΕ, της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλία.
«Η πολιτική Συνοχής πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής, διατηρώντας όμως την προστιθέμενη αξία της για την οικονομική μεγέθυνση και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών καθώς και τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και πρόσθεσε:
«Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χτυπά μόνο στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο αλλά σε κάθε περιφέρεια. Γι’ αυτό το σύνθημα «καμία περιφέρεια να μην υστερεί» πρέπει να γίνει πράξη με αποφασιστικότητα και ταχύτητα.
Η νέα πολιτική Συνοχής πρέπει να είναι πιο ευέλικτη και να υλοποιείται πιο γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και αναίτιες καθυστερήσεις. Να απαντά με μεγαλύτερη τόλμη στην ανάγκη για πιο φιλική στο περιβάλλον Ευρωπαϊκή Ένωση και να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιφέρειας με τους πολίτες να έχουν τον αποφασιστικό λόγο, μέσω των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικήσεων, για την τοπική στρατηγική ανάπτυξης», τόνισε.