- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

30 χρόνια Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα πρώτα βήματα

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/10/2018 στο κτήριο Τσικρίκη εκδήλωση με ομιλητές ορισμένους από τους πρώτους ανθρώπους που εργάστηκαν για το σχεδιασμό , τη φυσιογνωμία αλλά και την ευρύτερη παρουσία των Παιδαγωγικών Τμημάτων του ΠΘ .
Μέσα από τις παρουσιάσεις των Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντριας Ακαδημίας Αθηνών, Διονύση Κλάδη Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πασχάλη Δήμου, απόφοιτου ΠΤΔΕ-ΠΤΝ , πρώτου Προέδρου Φοιτητικών Συλλόγων, διευθυντή 30ού δ. σχ. Βόλου θα γίνουν γνωστά στοιχεία των «30 χρόνων δημιουργίας και παρουσίας» των Παιδαγωγικών Τμημάτων όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα φωτίζοντας το ρόλο προσώπων αλλά και του φοιτητικού κινήματος.
Στόχος είναι ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου με τα χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν, όπως είναι η δημιουργία, η καινοτομία, η προοπτική, πάντα σε συνδυασμό της γνώσης και της έρευνας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται αντικείμενα από τα προσωπικά αρχεία των αποφοίτων (οδηγοί σπουδών, σημειώσεις κ. ά.) καθώς και φωτογραφικό υλικό.