Κάλεσμα για τη Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών


Tags |

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι ένα κίνημα πολιτών, που έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο τους ως πολίτες και λειτουργούν ως αυτουργοί, και όχι ως παθητικοί δέκτες σε όλα τα τεκταινόμενα που απασχολούν την κοινωνία.
Για το λόγο αυτό, οι δράσεις τους δεν είναι μονοθεματικές, αλλά πολυποίκιλεςκαι διαρκώς ανανεώνονται και επεκτείνονται.Από την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και την προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι την ανάδειξη της παράδοσης και την προαγωγή του πολιτισμού.
Με μια τέτοια διαμορφωμένη αντίληψη, οι Ενεργοί Πολίτες δε θα μπορούσαν να απέχουν από δράσεις πολιτισμού, όχι απλά ως συνδιοργανωτές, αλλά και ως αυτόνομοι δημιουργοί πολιτιστικών δρώμενων. Οι δράσεις αυτές μάλιστα, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί συνδυάζουν την πολιτιστική δημιουργία με την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους είναι να στηρίξουν έμπρακτα πολίτες που έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.
Για το λόγο αυτό, εθελοντές των Εν.Πο.Λ. που λατρεύουν το θέατρο και θέλουν να εισέλθουν στην ουσία του, προχώρησαν στη σύσταση μια ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας. Στα δύο χρόνια της λειτουργίας της, έχει καταφέρει να παρουσιάσει ήδη τρεις παραστάσεις: τη «Σονάτα του Σεληνοφώτος» του ΓιάννηΡίτσου στο θέατρο ΟΥΗΛ, αποσπάσματα από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στο θέατρο τηςΔημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και στον ίδιο χώρο, τηνκωμωδία του Νιλ Σάιμον “Οι ηλίθιοι”, που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Στη νέα θεατρική σεζόν που τώρα ξεκινάει, καλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, για να μυηθούν στην τέχνη της υποκριτικής, να ανακαλύψουν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να δεθούν με τους ψυχοπνευματικούς δεσμούς που αναπτύσσονται σε μια θεατρική ομάδα κατά τη διάρκεια της πρόβας, να ολοκληρώσουν την προσωπικότητά τους μελετώντας θεατρικά έργα, αναλύοντας και διεισδύοντας στα νοήματα που θέλει να περάσει ο θεατρικός συγγραφέας, να εντρυφήσουν σε νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό, να γελάσουν και να προσφέρουν γέλιο, να προβληματιστούν και να προβληματίσουν, να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν τους θεατές…
Με άλλα λόγια, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να κάνουν καλύτερους τους ανθρώπους!
Βεβαίως, η ενασχόληση με το θέατρο δεν είναι μόνο η ηθοποιία. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που σχετίζονται με μια θεατρική παράσταση, όπως τα κοστούμια, τα σκηνικά, η μουσική επιμέλεια, ο φωτισμός και πολλές ακόμα αφανείς λεπτομέρειες, που όμως είναι σημαντικές για την επιτυχημένη έκβαση μιας παράστασης. Επομένως, όποιος θελήσει να ενταχθεί στη Θεατρική Ομάδα δεν είναι απαραίτητο να ανέβει στη σκηνή.Η Θεατρική Ομάδατων Ενεργών Πολιτών Λάρισας, είναι ανοιχτή σε όλους όσους επιθυμούν να ζήσουν αυτή τη μαγευτική εμπειρία.
Οι συναντήσεις της Θεατρικής Ομάδας γίνονται κάθε Τετάρτη 7 μ.μ. στη Λέσχη Πολιτισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού και κάθε Παρασκευή 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην θεατρική ομάδα των Εν.Πο.Λ., μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της δράσης κα Εύη Καλούδη στο τηλέφωνο 6974091819.
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!