Ημερίδα με θέμα: Αθλητισμός και Αυτοδιοίκηση


Tags |

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με τίτλο: Αθλητισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Πορταριά του Δήμου Βόλου.
Την ημερίδα παρακολούθησαν αυτοδιοικητικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Portaria Hotel, ο αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του αθλητισμού στη ζωή του ανθρώπου και τα οφέλη που αποκομίζονται καθώς και στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου να παράσχει όλη την απαιτούμενη βοήθεια τόσο σε υποδομές όσο και παροχές στου Δημότες του σε σχέση με τις αθλητικές δραστηριότητες.
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχηςΘεσσαλίας κος Κωνσταντίνος Αγοραστός , απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη μεγάλη σημασία των αθλητικών δραστηριοτήτων, στη ζωή των νέων αλλά και γενικότερα όλων των τοπικών κοινωνιών, λέγοντας ότι ο αθλητισμός δημιουργεί υγειές σώμα και νου και συμβάλλει τα μέγιστα στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός , κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και ευχαρίστησε με τη σειρά του ,τους εισηγητές και τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Επεσήμανε για ακόμη μια φορά την διάθεση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας να πραγματοποιεί αποκεντρωμένες συνεδριάσεις και να δίνει έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής που συνεδριάζει. Επεσήμανε, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο αθλητικών προγραμμάτων. Είναι μεγάλα τα ποσά που οι Δήμοι έχουν στον προϋπολογισμό τους για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία, νεολαίακαι γενικότερα από όλους όσους ενδιαφέρονται να αθληθούν. Η σχέση αυτοδιοίκησης και αθλητισμού είναι ιδιαίτερα στενή και πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν: ο κύριος Λασκαράκης Περικλής – Ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. & Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας με τίτλο εισήγησης :Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη στο Ποδόσφαιρο, ο κύριος Τσαγκρώνης Παναγιώτης – Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Κ. με τίτλο εισήγησης : Η Καλαθοσφαίριση και ο ρόλος της στις Τοπικές Κοινωνίες και ο κύριος Σπηλιοτόπουλος Νικόλαος – Ειδικός Συνεργάτης της Κ.Ο.Ε. & Τεχνικός Σύμβουλος Αθλητικών Προγραμμάτων Δήμου Παλλήνης.
Τοποθετήσεις στην Ημερίδα έκαναν ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Μπατζιάκας Αναστάσιος, θίγοντας ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ιατρική περίθαλψη των αθλητών. Η κ. Αναστοπούλου Αθηνά, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ», η οποία αναφέρθηκε στην αδυναμία των ΑΜΕΑ να αθληθούν λόγω μη προσβασιμότητας σε αθλητικούς χώρους, πρότεινε δε, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζει αθλητικά έργα, πριν τα υλοποιήσει, να ζητάει την άποψη των συλλόγων ΑΜΕΑ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου μπάσκετ με αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ κ. Καρνιαβούρος Γ, ο κ. Τολούζης Ν. πρόεδρος καθηγητών Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, ο κ. Μόρας Αθανάσιος, εκπρόσωπος Λέσχης αυτοκινήτου Βόλου, ο κ. Τσιργούλας πρόεδρος διαιτητών ποδοσφαίρου Βόλου και ο κ. Κοσμάς Απόστολος, καθηγητής φυσικής αγωγής.
Την Ημερίδα έκλεισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα όργανα που την εκφράζουν, θα είναι πάντα κοντά σε οποιαδήποτε διαδικασία προάγει τον αθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις (μαζικό, ατομικό, σχολικό, σωματειακό – ερασιτεχνικό και επαγγελματικό και ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Τσούμας Δημήτριος.