Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Υποστήριξη του προγράμματος GEFYRA


Tags |

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιαοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για την παρουσίαση του προγράμματος GEFYRA.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27.09.2018 στο Αμφιθέατρο «Κώστας Καραπούλιος» και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας καθώς και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας.
Εκ μέρους του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ παρευρέθησαν: η πρόεδρος του Δικτύου κα Αλεξίου Μαρία και η κα Καραμέρου Αθανασία Υπεύθυνη Συντονισμού Έργων CSR HELLAS και εκ μέρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Λάππας Αναστάσιος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Στελέχη της Τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Λάππας Αναστάσιος τόνισε ότι: «είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αυτή η “GEFYRA” μεταξύ της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και των Επιχειρηματικών φορέων προκειμένου να βρεθεί ο δρόμος συνεργασίας για ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της χώρας, τη σύνδεση της γνώσης και της εργασίας και να αναστραφεί το φαινόμενο του brain drain».
Η κα Αλεξίου Μαρία τόνισε ότι: «τόσο ο τομέας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Θεσσαλίας όσο και οι επιχειρηματικοί φορείς είναι απαραίτητοι συντελεστές για το χτίσιμο και τη θεμελίωση μιας τέτοιας γέφυρας».
Τέλος χαιρετισμό απεύθυναν οι κκ Σπηλιώτης Ξενοφών/ Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μπιλλίνης Χαράλαμπος/ Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σίμης Ιωάννης/ Οικονομικός Επόπτης του ΣΘΕΒ, Κατσής Δημοσθένης/ Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΣΒΘΚΕ, Γιαννακόπουλος Σωτήριος/ Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας, Μπασδάνης Αριστοτέλης/ Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Κόκκοβας Απόστολος/ μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Δήλωσαν δε ένθερμοι υποστηρικτές και συνεργοί ώστε να δημιουργηθούν συνεργασίες, case study και συγκεκριμένες συμβάσεις επιχειρήσεων με συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.