Μάξιμος: Ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις του θυμίζει τον …Χότζα!


Tags |

«Καμία άλλη κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε συναινέσει στην παράδοση της ταυτότητας, μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας στους γείτονές μας του κράτους των Σκοπίων. Αυτά δυστυχώς παραδόθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπήρχε το κεκτημένο του βέτο του Βουκουρεστίου. Δυστυχώς δεν έχτισαν πάνω σε αυτό. Ήδη έχει λησμονηθεί το “Βόρεια Μακεδονία”. Όλοι μιλούν για σκέτο Μακεδονία και νομίζω ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική για τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην TRT, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι «την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, στη Σόφια, όπου γίνονταν η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχα την ευκαιρία να αντικρύσω κατά πρόσωπο τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, τον κ. Ντιμιτρόφ. Και σε μια πανηγυρική συνεδρίαση, που όλοι βεβαίως πίστευαν ότι θα εξελιχθεί σε φιέστα, του έθεσα ευθέως το ερώτημα, γιατί δεν μας μιλά στη μητρική του γλώσσα -μας μίλησε στα αγγλικά- αν μας μίλαγε στη μητρική του γλώσσα, όλοι θα καταλάβαιναν ότι αυτή η γλώσσα που μας μιλά δεν είναι παρά βουλγαρική, ένα ιδίωμα της βουλγαρικής γλώσσας».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε και στα ζητήματα της οικονομίας λέγοντας ότι «από τη μια μεριά είχαμε μια πλειοδοσία υποσχέσεων από τον πρωθυπουργό, ο οποίος, βεβαίως, είναι αυτός που υποσχέθηκε το λεγόμενο “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”, και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Την επόμενη χρονιά ήταν αυτός που υποσχέθηκε το “παράλληλο πρόγραμμα” και έφερε το οιονεί τέταρτο μνημόνιο με τις περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολογήτου, τα υπερπλεονάσματα μέχρι το 2020, το υπερταμείο που έχει δεσμεύσει την περιουσία της χώρας -πλέον των δέκα χιλιάδων ακινήτων. Και υπάρχει κι όλος αυτός ο θόρυβος, γιατί δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι και αρχαιολογικοί χώροι, ακόμα και το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το πάρκο του Χατζηχαλάρ. Λοιπόν, όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ». Και ανέφερε τη «γνωστή ιστορία με τον Χότζα, που πήγε ένα υπήκοος διαμαρτυρόμενος ότι δεν αντέχει άλλο η οικογένειά του, γιατί είναι σε ένα μικρό χώρο με μια πολυμελή οικογένεια και του είπε άρχισε να προσθέτεις διάφορα κατοικίδια ζώα. Όταν πια φτάσανε στο σημείο εκρήξεως, άρχισε να αφαιρεί ένα-ένα τα κατοικίδια και επήλθε κάποια ηρεμία και ησυχία. Λοιπόν, ο πρωθυπουργός που αύξησε τους φόρους, μας λέει ότι θα πρέπει να τον ευχαριστούμε, γιατί ανακοινώνει κάποιες μειώσεις φορολογίας».
Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος ερωτηθείς για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, τόνισε ότι «η ΝΔ πιστεύει στη δημόσια παιδεία και στηρίζουμε τον πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης. Από κει και πέρα, όμως, υπάρχει μια διεθνής πραγματικότητα, στην οποία δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια. Έχουμε εκροή χιλιάδων φοιτητών που δεν περνούν στα ελληνικά πανεπιστήμια ή αναζητούν καλύτερες σπουδές, καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Η χώρα λοιπόν αντί να έχει εκροή ανθρώπινου δυναμικού, εκροή πόρων, θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης φοιτητών από όλη την ανατολική Μεσόγειο, τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι βασική μας εξαγγελία. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος. Φοβούμαι ότι με αυτή την κυβέρνηση θα χαθεί και αυτή η ευκαιρία και θα χαθούν άλλα 5 χρόνια, αν όχι παραπάνω, γιατί αν αυτή η βουλή δεν υποδείξει και το άρθρο 16 προς αναθεώρηση, η επόμενη βουλή δεν μπορεί να το αναθεωρήσει».