Κέλλας: Θέλουμε Σχολές σε σύνδεση με την αγορά εργασίας


Tags |

«Μέσα σε τρία χρόνια έχουν αλλάξει τρείς Υπουργοί Παιδείας. Από την ημέρα, που έγινε υπουργός ο κ. Γαβρόγλου, τόνιζε, καθημερινά, πως θα καταργήσει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και φτάσαμε στο σημείο, μετά από 1,5 χρόνο που είναι στη θέση του, να εξαγγέλλει την επιστροφή του συστήματος των Δεσμών και τη δημιουργία Σχολών δύο ταχυτήτων. Αυτές, στις οποίες θα εισάγονται οι μαθητές χωρίς εξετάσεις, με βαθμό 3 ή 4, για ποιόν λόγο θα πρέπει να υφίστανται;
Για ποιόν λόγο θα πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να χρηματοδοτεί σπουδές σε σχολές, οι οποίες είναι εκ των προτέρων υποβαθμισμένες και οι οποίες, προφανώς, δεν θα έχουν επαγγελματική αποκατάσταση και καμία σύνδεση με την αγορά εργασίας;».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιεί ο Υπουργός Παιδείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Πρακτορείο 104,9FM) και τους Κ. Παπαδάκη και Σ. Παπαδοπούλου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών, επεσήμανε:
«Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και, κυρίως, να νομοθετεί λογικά.
Δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη αυτή τη στιγμή. Έχει καταργηθεί η ομάδα Δ, που περιπολούσε και βλέπουμε τον Ρουβίκωνα να εισβάλλει στη Βουλή, τις πρεσβείες και τα δημόσια κτίρια.
Όλα αυτά θα αλλάξουν με την κυβέρνηση της ΝΔ τους επόμενους μήνες.
Θα αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη και, βεβαίως, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου.
Έχουμε φτάσει στο σημείο, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να υπεραμύνεται του νόμου και η Υφυπουργός να μιλά για κατάργησή του.
Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν με αυτή τους τη στάση».
Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας ρωτήθηκε για την οικονομική κατάσταση της χώρας, σημειώνοντας:
«Αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, αν δεν μειωθεί η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές και ο ΦΠΑ, δεν πρόκειται να υπάρξουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της Συμφωνίας με τα Σκόπια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ σημείωσε:
«Πρόκειται για διεθνή συμφωνία, που παράγει τετελεσμένα. Δυστυχώς, η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μπορεί να σταματήσει μόνο αν δεν περάσει το δημοψήφισμα και δεν προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματός τους.
Όλα αυτά, που λέει ο κ. Καμμένος, αποτελούν θέατρο του παραλόγου.
Προσπαθεί να κάνει επικοινωνιακή πολιτική, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει πλέον.
Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να μην κυρώσει και να επαναδιαπραγματευθεί τη Συμφωνία, έχοντας, ωστόσο, απέναντί της μία σειρά από αρνητικούς συσχετισμούς και δεσμεύσεις, που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».