- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Λάρισας

Τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Λάρισας σε ιατρικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό επισημαίνει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Α. Ξανθό, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ζητώντας άμεσες ενέργειες για την κάλυψη των κενών και τη λειτουργική υποστήριξη του Κέντρου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των δομών υγείας της χώρας έχουν ως συνέπεια μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό, υποδομές και αναλώσιμα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», το Κέντρο Υγείας Λάρισας – άλλοτε ΙΚΑ και ΠΕΔΥ – «μένει χωρίς γυναικολόγο», αφού σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της σύμβασής του. Επιπλέον, στο τέλος του έτους, αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τις συμβάσεις του καρδιολόγου, του νευρολόγου και του μικροβιολόγου, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο. Όπως προκύπτει, δε, από δηλώσεις του υπευθύνου, κ. Ευ. Γραντζή, «σε περίπτωση που η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, το Κέντρο Υγείας δεν θα έχει νόημα να λειτουργεί πλέον».
Με δεδομένο ότι, με το υπάρχον προσωπικό, η αναμονή για μία εξέταση μπορεί να είναι έως και 6 μήνες και επειδή το Κέντρο Υγείας στερείται ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι να ταλαιπωρούνται, να κινδυνεύουν και, βέβαια, να αποτελεί μονόδρομο η καταφυγή τους στην ιδιωτική υγεία.
Ερωτάσθε:
1. Σε ποιές ενέργειες προτίθεσθε να προχωρήσετε, προκειμένου να καλύψετε τα κενά των ιατρών, που οι συμβάσεις του έληξαν ή λήγουν στο τέλος του έτους;

2. Ποιός ο σχεδιασμός για την ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λάρισας, δια της κάλυψης των αναγκών του σε ιατρικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό;»