Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο Δ. Τεμπών για την απειλή του δάκου της ελιάς


Tags |

Με το κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΛΓΑ Λάρισας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος στο γραφείο του στην έδρα του δήμου στο Μακρυχώρι. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στα κτήματα τους απο τον δάκο στην δημοτική Ενότητα Γόννων αλλα και σε υπόλοιπα δημοτικά διαμέρισματα.
Το κλιμάκιο πραγματοποιήσε επίσκεψη σε ελαιοπερίβολα της δημοτικής ενότητας Γόννων και ενημερώθηκαν απο τους ελαιοπαραγωγούς για το πρόβλημα που έχει προκύψει ετσι ώστε να βρεθεί μια λύση αντιμετώπισης του δάκου ώστε να μην καταστρέφεται κάθε χρόνο η παραγωγή τους.
Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούνταν απο τον κ.Δημήτρη Σταυρίδη Προϊστάμενος Τμ. Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Παναγιώτη Καλφούτζο,τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ κ.Κώστα Καραμπάτσα και Σπύρο Σπυρόπουλο και του γεωπόνου του δήμου Τεμπών κ.Σπύρου Μπετχαβέ .
Στην σύσκεψη και στην επιτόπια επίσκεψη σε περιβόλια με ελαιόδεντρα μαζι με το κλιμάκιο παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης & Γεωργία Τσιόπα ,ο δημοτικός σύμβουλος κ.Αθανάσιος Καραναστάσης οπως επίσης και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Γόννων κ.Γεώργιος Μπανιώρας .