Το ΕΚΛ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Tags |

Ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές, παραβρέθηκε σήμερα 11/9/2018, στην τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Στον χαιρετισμό που απεύθυνε στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο και επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Υπογράμμισε ότι το ΕΚΝΛ, αγωνίζεται και κάλεσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να συνταχθούν στον αγώνα αυτό για να γίνει η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των μαθητών, με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικούς, με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Αγωνίζεται για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών.
Το ΕΚΝΛ, αγωνίζεται σταθερά για ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, που θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση. Ένα σχολείο που θα βοηθάει τους μαθητές να κατανοούν τη φύση, τον κόσμο και την κοινωνική εξέλιξη, να βάλουν ένα λιθαράκι στη πρόοδο της ανθρωπότητας. Το σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μπορεί να στηρίζεται μόνο σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Το ΕΚΝΛ, διεκδικεί δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά. Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο με ευθύνη του Κράτους, των Δήμων και της Περιφέρειας.