Σε αγιασμούς σχολείων της Π.Ε. Λάρισας παρέστη ο Περιφερειάρχης


Tags |

Σε αγιασμούς σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αρχικά ο κ. Αγοραστός παρέστη στον αγιασμό του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο Αβέρωφ, ενώ αργότερα επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Λάρισας.
Ακόμη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρευρέθη στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου. Ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων ενώ τους ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά».
Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:
«Ως αιρετή Περιφέρεια έχουμε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων των παιδιών στη Θεσσαλία προς τα σχολεία. Δέκα πέντε χιλιάδες παιδιά κινούνται με ασφάλεια και φτάνουν στην ώρα τους στα σχολεία. Έχουμε, ακόμη, εξασφαλίσει τη μεταφορά των παιδιών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για τα κολυμβητήρια.
Παράλληλα, με 116 έργα σε όλη τη Θεσσαλία προϋπολογισμού 181 εκ. ευρώ στηρίζουμε την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της. Από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι το Πανεπιστήμιο.
Στόχος είναι του χρόνου να μην υπάρχει κανένα σχολείο στη Θεσσαλία χωρίς να έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύγχρονα συστήματα διαδραστικών πινάκων και ηλεκτρονικής μάθησης των παιδιών. Έχουμε εξοπλίσει τα ειδικά σχολεία με σύγχρονα εποπτικό υλικό.
Όλα τα σχολεία θα είναι πλήρως εξοπλισμένα. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε του χρόνου να τεθεί σε λειτουργία το Ειδικό Σχολείο το οποίο κατασκευάζεται για τα παιδιά με αναπηρία.
Στηρίζουμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση καθώς η γνώση είναι δύναμη. Δράξασθε Παιδείας . Τα παιδιά πρέπει να δράξουν την ευκαιρία για γνώση καθώς η γνώση είναι το κλειδί, η πυξίδα, η δύναμή τους στην εποχή μέλλοντος. Ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. Στεκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους και τη δημόσια παιδεία γιατί μέλημά μας είναι ο ενημερωμένος και με γνώσεις πολίτης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία».