- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το ΕΚΛ για τον Βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για το δήθεν τέλος των μνημονίων και την επιστροφή στην «κανονικότητα», ο Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, υπολειτουργεί και δεν μπορεί να καλύψει όλες τις δυνατότητες του για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων.
Ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 63 παιδιά, αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να φιλοξενεί 43 και 20 αιτήσεις να μένουν στην αναμονή λόγω υποστελέχωσης. Συγκεκριμένα σήμερα υπηρετούν μόνο 3 άτομα παιδαγωγικό προσωπικό από τα 7 που χρειάζονται, 1 μάγειρας, χωρίς βοηθό και τραπεζοκόμο.
Για την δε καθαριότητα δεν υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες, ενώ χρειάζονται 3, αλλά αυτή την στιγμή στέλνονται 4 άτομα από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, που εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις και 4ωρη εργασία ημερησίως και είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι επι 4 μήνες τώρα. Επίσης δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη των βρεφών και νηπίων.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων αυτών των αναγκών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ (4 παιδαγωγών, 1 βοηθού μάγειρα, 1 τραπεζοκόμου και 3 καθαριστριών), ώστε να καλύψει όλες τις δυνατότητες φιλοξενίας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρους και σταθερής εργασίας. Να εξασφαλισθεί επίσης σε συνεργασία με το ΓΝΛ, παιδίατρος που θα παρέχει ιατρική κάλυψη στα βρέφη και νήπια του σταθμού.