- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τα ζητήματα του Δήμου Τυρνάβου επί τάπητος

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλοσως εκπρόσωπος του κόμματος στο ν. Λάρισας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι σε εξέλιξη σε Αμπελώνα, Τύρναβο, Ροδιά, Δαμάσι και Αργυροπούλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη συνέχεια οι δύο άντρες μίλησαν για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει το σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων που εγκρίθηκε πρόσφατα για την περιοχή του Τυρνάβου.
Σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η παροχή φυσικού αερίου σε ένα δίκτυο 5,6χμ, ένα έργο πολύ σημαντικό για τους κατοίκους, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Δήμαρχο, ο οποίος είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα την κατασκευή του παραπάνω.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Γ. Αναγνωστόπουλος για τον φόρο στο κρασί, όπως είπε στον Δήμαρχο καθώς πλήττει σημαντικά την αγροτική περιοχή του Τυρνάβου. Ο κ. Σαρχώσης συμφώνησε χαρακτηρίζοντας τον φόρο “άδικο”, δηλώνοντας ότι αισιόδοξος για την κατάργησή του σύντομα. Επ’ αυτού ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων διεμήνυσε στον Δήμαρχο ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ώστε να ασκηθούν πιέσεις για την κατάργηση του παραπάνω φόρου, αλλά και για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.
Ο κ. Σαρχώσης ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο για τη βάση ΕΚΑΒ που απέκτησε η περιοχή, καθώς και για την πιθανότητα στελέχωσης του ανθρώπινου δυναμικού με ένα ακόμη άτομο το προσεχές διάστημα, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η υπογραφή της Μελέτης Συνολικού Συστήματος Υδροδότησης Βοτανοχωρίου. Ο κ. Αναγνωστόπουλος συνεχάρη τον Δήμαρχο για το παραπάνω, αφού είναι ένα έργο που αφορά περίπου 1.000 στρέμματα και 10.0000 αιγοπρόβατα.
Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατασκευή της αποχέτευσης στην περιοχή του Αμπελώνα και του βιολογικού καθαρισμού στο Δαμάσι, ενώ ταυτόχρονα συζήτηση έγινε και για τα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές Αργυροπούλι-Δαμάσι και τις ασφαλτοστρώσεις στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα.
Τέλος, οι δύο άντρες συζήτησαν για το πρόγραμμα leader, το οποίο θα εκμεταλλευτεί ο Δήμος για τη δημιουργία ενός σημαντικού πολυχώρου 135 θέσεων στον Αμπελώνα, στην περιοχή του παλαιού Δημαρχείου, συμφωνώντας ότι είναι ένας χώρος ο οποίος λείπει από μια μεγάλη και ζωντανή περιοχή, όπως ο Αμπελώνας.
Ο κ. Σαρχώσης ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κεντρώων για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει προσωπικά για την ανάδειξή και την επίλυση τους.