- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Με 2.500 παιδιά λειτουργούν φέτος οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και πολλά παιδικά χαμόγελα ξεκίνησαν για φέτος την λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης παρέστη στον αγιασμό του 10ου Παιδικού Σταθμού, στην οδό Καραγάτση και απευθυνόμενος σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά».
Αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των οικογενειών της Λάρισας, σημειώνοντας με έμφαση ότι φέτος έχουν ενταχθεί ήδη 2.200 παιδιά, ενώ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ικανοποιηθούν άλλες 300 περίπου αιτήσεις, φθάνοντας έτσι ο αριθμός των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων στις 2.500.
Παράλληλα, τόνισε ότι 200 παιδιά εντάσσονται στην απογευματινή λειτουργία των παιδικών σταθμών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην λειτουργία του νέου Μαγειρείου του Δήμου που τροφοδοτεί καθημερινά με απόλυτα ελεγμένο και ποιοτικό φαγητό όλους τους Παιδικούς Σταθμούς.
Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων αποτελεί πρότυπο για πολλούς Δήμους σε ό,τι αφορά στην λειτουργία των Παιδικών του Σταθμών, σημειώνοντας πως η δουλειά που γίνεται από το εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό – το οποίο ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια – είναι εξαιρετική και γι αυτό όπως τόνισε οι Λαρισαίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δομές του Δήμου Λαρισαίων.
Μετά τον αγιασμό στο 10ο Παιδικό Σταθμό, συνοδευόμενος από το αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη και την διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών κ. Σταρούλα Μπαξεβάνου επισκέφθηκε επίσης τον 1ο και τον 13ο Παιδικούς Σταθμούς.