Κέλλας: Ντροπή για την κυβέρνηση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ


Tags |

Τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους καθαριότητας του ΟΑΕΔ, που παραμένουν απλήρωτοι, καταγγέλλει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση που κατέθεσε προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, κ. Ε. Αχτσιόγλου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά απαντήσεις από την Υπουργό σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, συμβασιούχοι καθαριότητας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Ενδεικτικά, αναφέρομαι σε 19 καθαρίστριες και καθαριστές του ΟΑΕΔ Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, οι οποίοι ανήκουν στο ευρύτερο σύνολο των 478, που προσελήφθησαν πανελλαδικά τον περασμένο Μάιο, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας. Οι άνθρωποι εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις και εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κανονικά, παρά το ότι δεν καταβάλλονται συστηματικά τα δεδουλευμένα τους, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής.

Σε κάθε περίπτωση, η μη πληρωμή δεδουλευμένων είναι απαράδεκτη για κάθε εργαζόμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, λόγω και της φύσης της απασχόλησης των συγκεκριμένων συμβασιούχων, είναι ντροπή οποιαδήποτε καθυστέρηση και δεικνύει, ακόμη μια φορά, την επιλεκτική ευαισθησία της Κυβέρνησης, την οποία υπηρετείτε.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε;

1. Είναι εις γνώσιν σας το παραπάνω θέμα;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος;
3. Πότε θα πληρωθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι;»